BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  GÜNCEL

Karnındaki bebeğiyle töreye kurban gitti

Batman Çayı'nda cesedi bulunan ve töre cinayetine kurban gittiği belirlenen 15 yaşındaki Hatice Daşlı'nın cenazesi, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Abone ol

Amcası tarafından polis nezaretinde Diyarbakır 'a getirilen Hatice Daşlı 'nın cenazesi, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlıktaki mescitte kılınan cenaze namazının ardından töre cinayeti kurbanı Daşlı'nın cenazesi, belediyeye ait cenaze aracına konularak defnedileceği yere getirildi.

Cenaze, aralarında Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ve çalışanlarının da bulunduğu bir grup tarafından taşınarak, önceden hazırlanan mezara ceset torbası içinde defnedildi.

Cenazeye bazı kadın derneklerinden bir grup da katıldı. Gruptan bazı kadınların defin işlemi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken mezarlıkta yoğun güvenlik önlemi alındığı dikkati çekti.

AİLESİ ORTAYA ÇIKMADI

Öte yandan mezarlığa geldikleri öğrenilen Daşlı'nın amcası, annesi ve eniştesinin basına görüntü vermemek için ortaya çıkmadığı belirtildi.

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 'in konuyla yakından ilgilendiği, süreci takip ettiği öğrenildi.

Batman Çayı'nda cesedi bulunan ve 4 aylık hamile olduğu belirlenen 15 yaşındaki Hatice Daşlı'nın töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıkmış, Daşlı'nın, istemediği bir kişiyle zorla evlendirildiği, bir yıl evli kaldıktan sonra şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle eşinden ayrılarak Diyarbakır merkezde oturan ailesinin yanına geri döndüğü öğrenilmişti. Daşlı'nın, bu sırada tecavüze uğradığı ve hamile kaldığının anlaşılması üzerine aile büyüklerinin aldığı kararla öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden, Daşlı'nın dedesi G.D. azmettirici, amcaları H.D. ve E.D. ise cinayeti işledikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.