BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38

Karnelere 'diş notu' önerisi

Karnelere 'diş notu' önerisi

Diş Hekimi Recep Eşkar, diş bakımı eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini vurguladı, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gerekir” dedi.

Karnelere 'diş notu' önerisi

Ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığının bölünmez bir parçası olduğunun altını çizen Diş Hekimi Recep Eşkar, diş bakımı eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini vurguladı, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gerekir” dedi.

Karnelere 'diş notu' önerisi

Anaokulu’ndan başlayarak, ilköğretim çağındaki çocuklara ağız ve diş bakımı öneminin öğretilmesi ve ömür boyu sürmesi gereken bu alışkanlığın kazandırılması, çocuğun ileriki yaşlarda rahat etmesini sağlayacak önemli bir faktör.

Karnelere 'diş notu' önerisi

Bu duruma dikkat çeken Diş Hekimi Recep Eşkar, “Bu nedenle karnelerde kişisel ve sosyal beceriler notlarının olduğu bölüme ağız ve diş sağlığı notunun da eklenmesi gereklidir” önerisinde bulundu.

Karnelere 'diş notu' önerisi

Birçok hastalığın, ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığına vurgu yapan Eşkar, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilinçlendirmek, onlara diş fırçalama alışkanlıklarını kazandırmak ve bu konuda onları teşvik etmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir.” dedi.