BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

Karneler alındı, yaz tatili başladı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören yaklaşık 17.5 milyon öğrenci, bugün karne heyecanı yaşadı.<br/>Karnelerini ...

Abone ol

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören yaklaşık 17.5 milyon öğrenci, bugün karne heyecanı yaşadı.
Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, bazı öğrencilerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

BAKAN MEZUN OLDUĞU LİSEDE
Milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşarken, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bu yıl karne dağıtımı için 43 yıl önce mezun olduğu liseyi seçti. Sabah saatlerinde Eskişehir Anadolu Lisesine gelen Avcı, burada öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Hemen hemen her sınıfta karne dağıtan Avcı’ya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bakan Avcı, çok sayıda öğrenci ile fotoğraf çektirdi. Ayrıca karne heyecanı yaşayan öğrenciler kalem ve not defteri armağan edildi. Karnelerini alan öğrenciler ise Avcı’ya çeşitli hediyeler verdi. Bir öğrenci tarafından okulun kravatı hediye edilmesi üzerine Bakan Avcı, kendi kravatını çıkararak, okumuş olduğu okulun kravatını kendisi bağlayarak taktı. Mezun olduğu liseye gelen Avcı, tahtaya 43 yıl önceki halini ve şimdiki halini belirten bir resim çizdi ve bir zamanlar kendisinin de saçlarının olduğunu söylemesi sınıftaki öğrenciler bir süre gülmesine neden oldu.
Avcı, ayrıca 43 yıl sonra okula gelmekten dolayı çok heyecanlandığını ifade etti. Bir zaman tünelinden geçtiğini ifade eden Bakan Avcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün gerçekten çok duygulandım. Çok mutlu oldum. Adeta zaman tüneline girmiş gibi oldum. Buradaki öğrencilerin her birinde bir arkadaşımız görür gibi oldum. Beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah siz de benim yaşadığım bu güzel duyguları 43 yıl sonra yaşarsınız. Buraya gelirsiniz. Buradaki güzel günlerinizi hatırlarsınız. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Hepinizin gözlerinizden öpüyorum.”
(İHA)