BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

Karlı yollarda yürüyüşte penguen taktiği

Kışın kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte yollardaki buzlanmalar yüzünden kırık ve çıkık şikayetleri artmaya başladı.

Abone ol

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kaygan zeminin olduğu yollarda kesinlikle eller cepte olarak yürünmemesi önerisinde bulunarak, "Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün" dedi.

Hürriyet'in aktardığına göre, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kış aylarında en çok kırık, çıkık vakasının eller cepte yürümekten kaynaklandığını ifade ederek, "Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün" dedi. 

DENGE AYARLAYIP KISA VE KÜÇÜK ADIMLARLA Dr. Recep Dinçer, "Erzurum’da kış memleketinde yaşamaktayız. Karın bol olduğu bir memleket. O yüzden karın, buzun az olduğu yollarda yürümeye dikkat etmeliyiz. Özellikle kalın, yumuşak tabanlı ayakkabı tercihimiz olmalı. Yürürken ellerimiz cebimizde olmamalı. Açık bir şekilde yürümeliyiz. Biz buna penguen yürüyüşü diyoruz. Dengemizi ayarlayacak şekilde kısa küçük adımlarla. Bir sonraki adımı düşünerek ona göre hareket etmeliyiz" diye konuştu.