BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26

Karizmatik olmanın yolları

Karizmatik olmanın yolları

Nasıl olur da bazı insanlar bir ortama girdiklerinde tüm gözler onun üzerine çevrilir de kimi insanlar şeffaf muamelesi görür? bu kalın çizgiyi yaratan nitelik: karizma; nasıl oluşur? elbette doğuştan karizmatik olanlar da vardır. ama bazı hareketlerimize dikkat edersek bizler de doğuştan...

Karizmatik olmanın yolları

Nasıl olur da bazı insanlar bir ortama girdiklerinde tüm gözler onun üzerine çevrilir de kimi insanlar şeffaf muamelesi görür? Bu kalın çizgiyi yaratan nitelik: karizma; nasıl oluşur? Elbette doğuştan karizmatik olanlar da vardır. Ama bazı hareketlerimize dikkat edersek bizler de doğuştan karizmatiklerle aynı etkiyi yaratabiliriz.

İşte karizmatik olmanın yolları!

Karizmatik olmanın yolları

Karizmatik bulduklarınızı sorgulayın

Öncelikle etrafınızda karizmatik bulduğunuz insanlar bir bakın. Onların nelerini bu kadar büyüleyici buluyorsunuz onu düşünün; gülüşleri mi, duruşları mı, ses tonları mı… İşte bu bulduğunuz özellikler o insana ait onu farklı ve özel kılan özelliklerdir. Siz de kendinizde bu şekilde var olan yanınızı keşfedin ve her zaman onu öne çıkarmaya özen gösterin.

Karizmatik olmanın yolları

Kendinizi başkalarına açın

Bir köşeye çekilip başkalarının dikkatini çekmeyi beklemeyin. Bir ortama girdiğinizde etrafınızdaki insanları dinleyin, onlara sorular sorun ve size anlattıkları konularla ilgilenin. Unutmayın; karşınızdaki insanda güven duygusu yaratmak da karizmatik olmanın anahtarlarından biridir. Her insanın tatmin olmayı bekleyin bir egosu olduğunu hatırlatırsak ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız sanırız.

Karizmatik olmanın yolları

Gülüşünüzle baştan çıkarın

Robert de Niro’nun gözlerini kısıp dudağının kenarını hafif bükerek gülümseyişini düşünün… Ya da Sharon Stone’un özgüveni tam gülümsemesini hatırlayın… Herkese yakışan karakteristik bir gülümseme vardır. Sadece dikkat etmeniz gereken aşırı gülmek veya gülümserken yapay hareketlerde bulunmamaktır. Doğallık her zaman için karizmaya daha yakındır.