BIST 9.568
DOLAR 32,48
EURO 34,59
ALTIN 2.478,40
HABER /  GÜNCEL

Karısına küfür etti IŞID tarafından öldürüldü!

Adana’da geçen ekim ayında öldürülen Yusuf Güldiren’e ilişkin hazırlanan iddianamede ilginç detaylar yer aldı.

Abone ol

İddiaya göre eşiyle sokakta tartışan Güldiren’i o sırada olay yerinde bulunan IŞİD militanı ‘Niye Allah’a küfür ediyorsun?’ diyerek av tüfeğiyle vurmuş

Kobani eylemleri sırasında Adana’da öldürülen Yusuf Güldiren’in olaylarla hiçbir ilgisi olmadığı halde, yolda yürürken IŞİD militanlarınca öldürüldüğü ortaya çıktı.  Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gündüz tarafından hazırlanan iddianamede, olay şöyle anlatıldı:

Adana’da Kobani eylemlerinin sürdüğü 10 Ekim tarihinde Fevzipaşa Mahallesi’ndeki işyerlerine zarar verileceği konusunda duyum aldıklarını öne süren ve maktül avukatlarının IŞİD taraftarı olduklarını belirttikleri Taner Güler ve yakınları Servet Koç, Barış Tekçe, Coşkun Yalçın ve Selahattin Serin, işyerlerine yakın bir noktada plakasını söktükleri bir arabada yüzlerinde maske ile beklemeye başladılar. O sırada İstanbul’da işçi olarak çalışan 46 yaşındaki Yusuf Güldiren otogara gitmek üzere eşi ve kızı ile birlikte olay yerinde geçiyordu. Yusuf Güldiren, eşinin geride kalması üzerine geri dönerek “Yürüsenize Allahını s.....” diyerek bağırdı.

esine-ettigi-kufurler-hayatina-mal-olmus--5514926.jpeg

'SUS YOKSA SENİ DE VURURUM'

Araçta bulunan ve tanınmamak için yüzünde maske bulunan Servet Koç (31) ise araçtan inerek, “Sen niye Allah’a küfür ediyorsun?” dedi ve elindeki av tüfeğinin dipçiği ile Güldiren’in yüzüne vurdu. Arkasından da sendeleyen adamın ayağına ateş etti. Servet Koç, “Benim eşimi neden vurdunuz?”diyen Hatice Güldiren’i “sus yoksa seni de vururum” diyerek tehdit etti. Yusuf Güldiren, “büyük damar yaralanmasına bağlı dış kanama” sonucu hayatını kaybetti.

'KASTEN ÖLDÜRME SUÇU'

Savcı Gündüz, sanık Servet Koç hakkında, “kasten öldürme” suçundan müebbet ve iki kez tehdit suçunu işlemekten de 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Olay sırasında Koç’un kaçmasına yardım eden Taner Güler’in ise, “suçluyu kayırma” suçundan
6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.