BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL

Karın tatillisi hayırlıdır Kaymakam amca

Konya Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel'i tatil isteyen öğrencilerin sosyal medya üzerinden attığı mesajlar gülümsetti.

Abone ol

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel'e, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarını tatile dönüştürmek isteyen öğrenciler, sosyal medya aracılığıyla "Karın tatillisi hayırlıdır Kaymakam amca", "Kaymakam amca eğer tatil yaparsanız yarın tüm öğrenciler evinizin önündeki karları temizleriz" şeklinde gülümseten mesajlar attı.

Yaklaşık 2,5 yıl önce Seydişehir Kaymakamlığına atanan 45 yaşındaki Tuncay Sonel, göreve geldikten kısa süre sonra hayata geçirdiği projelerle ilçe halkının sevgisini kazandı.

Makam odasının girişinde yazan "Kapıyı vurmadan giriniz" yazısıyla kapısının herkese açık olduğunu gösteren Sonel, gerçekleştirdiği projelerle de göz dolduruyor.

Çeşitli projelerle çocuklara, doğum yapan kadınlara, ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ailelere, okul öncesi eğitimden faydalanan çocuklara, öğrencilere, yetenekli çocuklara, yaşlılara, şehit aileleri, yetim, öksüzlere, tutuklu ve hükümlü kişilerin ailelerine, üniversite öğrencilerine ulaşılıyor. Böylece yüzlerce aile ve çocuğa hem maddi hem manevi destek sağlanıyor.

Her cuma günü hastanelerdeki hastaları ziyaret eden, her ayın ilk perşembe günü semt pazarına giden Sonel, ilçedeki cenazelere de ya katılıyor ya da yakınlarına telefonla ulaşarak, "baş sağlığı" dileğinde bulunuyor.

Sadece hediye dağıtmak ve ihtiyaçları karşılamak yerine ilçe sakinlerinin evine misafir olup devletin şefkatini, sevgisini götüren, onlarla sohbet eden Sonel'i bir süre göremeyenler, "Kaymakam beyin başına acaba bir şey mi geldi" diyerek Kaymakamlığa koşuyor. İlçe halkı Sonel'i adeta bağrına basmış, kendilerinden biri olarak görüyor. Sonel, gittiği her yerde sevgi ve muhabbetle karşılanıyor.

ÖĞRENCİLERDEN KAR TATİLİ BASKISI

Sürekli halkın içinde olan Sonel'in öğrencilerle arası da oldukça iyi. İlçedeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarını tatile dönüştürmek isteyen öğrenciler, "Kaymakam amcalarına" Twitter'dan gülümseten mesajlar gönderdi.

Öğrencilerin gönderdiği mesajlardan bazıları şöyle:

"Karın tatillisi hayırlıdır Kaymakam amca', 'Kaymakam Amca, yazılılardan beyni sulanmış bu öğrenci kardeşleriniz sizden iyi haber bekliyor. 4 gün yetmedi bize :))', 'Kaymakam amcacım sence de hava tam okulu tatil etmelik değil mi', 'Daha yeni bizim bina sallandı gök gürültüsünden Tuncay amca, muzdaribiz tatil bekliyoruz', 'Kaymakam amca eğer tatil yaparsanız yarın tüm öğrenciler evinizin önündeki karları temizleriz', 'Ne yani, 'servis beklerken donarak öldü' diye tarihe mi geçelim', 'Messi Barcelona'dan ayrılıyor diye teselli tatili olsun bari', 'Bu kadar Tweetten sonra ben olsam kar tatili olmasa da Twitter tatili verirdim', 'Hem çocuk sevindir Kaymakam amcaaa sevaaaap".

Kar nedeniyle ilçede eğitim öğretime ara verilmesiyle öğrenciler, sevinçlerini yine Kaymakam amcalarına, "Abi adamsın" gibi mesajlar göndererek gösterdi.