BIST 9.575
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,47
HABER /  DÜNYA

Karikatür koltuktan etti

İsveç'te karikatürleri yayınlayacak İnternet sitesi konusunda medyaya yalan söyleyen bakan istifa etti.

Abone ol

İsveç'te İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayımlamayı planlayan aşırı sağcı internet sitesinin kapatılması konusunda medyaya yalan söylemekle suçlanan Dışişleri Bakanı Laila Freivalds istifa etti.

İsveç Dışişleri Bakanı Freivalds, Stockholm'de düzenlediği basın toplantısında, bu koşulda hükümette kalamayacağını söyleyerek, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Başbakan Goran Persson da dışişleri bakanlığı görevini geçici bir süre Başbakan Yardımcısı Bo Ringholm'un yürüteceğini söyledi.
Laila Freivalds, medyada ve muhalif siyasetçiler tarafından, Hz Muhammed'in karikatürlerini yayımlamayı planlayan aşırı sağcı bir internet sitesinin kapatılması konusunda eleştirilmişti. Site, Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin sitenin sahibi olan şirketle bağlantıya geçmesi üzerine 9 Şubat'ta kapatılmıştı.
Freivalds, medyaya söz konusu yetkiliye bu şirketle bağlantıya geçmesi emrini vermediğini açıklamış, ancak daha sonra Dışişleri Bakanı'nın kararla ilgisi olduğunu anlaşılmıştı.
İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür ilk kez Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde geçen eylül ayında yayımlanmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı.