BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Kardeşi gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'dan ilk açıklama

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın polis kardeşi H.D. gözaltına mı alındı? İşte Dumanlı'dan ilk açıklama

Abone ol

ANKARA'da "Usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan kişiler arasında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi H.D'de'nin de bulunduğu öne sürüldü.

"Usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülen soruşturmada 13 polis gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla polisin 10 ilde bu sabah operasyon düzenlediği belirtildi. Şüphelilerden 3'ünün ise yurtdışında olduğu ifade edildi.

Operasyonun, "bazı polislere, görevde bulunmadıkları halde görevdeymiş gibi belge düzenleyip, usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütüldüğü belirtildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, gözaltına alınan polislerden biri de Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşi H.D. Emniyet Güvenlik Daire Başkanlığında görevli olduğu öğrenilen H.D'nin usulsüz taltif alan polisler arasında olduğu iddia edildi. İddiaya göre, H.D'nin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

DUMANLI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, kardeşinin gözaltına alındığı haberleri üzerine açıklamada bulundu.

Dumanlı, “Kardeşime isnat edilen suçlamanın ne olduğunu henüz tam olarak bilmemekteyim. Ancak, avukatından edindiğim bilgilere göre, daha önce de gündeme gelen söz konusu iddialar, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 26.06.2014'te incelenmiş ve herhangi bir cezaya gerek olmadığı yönünde oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.

Dumanlı açıklamasında, “İsmim ve kardeşim üzerinden algı operasyonu yapan bir kısım internet sitelerini kınıyorum. Bu yapılan hukuka, insan haklarına ve meslektaşına saygısızlıktır” ifadelerine yer verdi.

Ekrem Dumanl’nın Zaman gazetesinin internet sitesinde yayınlanan açıklaması şöyle:

“Kardeşimin gözaltına alınan polisler arasında bulunduğunu havuz medyası olarak anılan yayın organlarından öğrendim. İsmim ve kardeşim üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı operasyonuna cevabımdır. Kardeşime isnat edilen suçlamanın ne olduğunu henüz tam olarak bilmemekteyim. Ancak, avukatından edindiğim bilgilere göre, daha önce de gündeme gelen söz konusu iddialar, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 26.06.2014'te incelenmiş ve herhangi bir cezaya gerek olmadığı yönünde oy birliği ile karar verilmiştir. Kaldı ki, taltifin ne kadar olacağını, oluşturulan takdir komisyonu belirlemektedir. O dönemde kardeşim taltif alanları belirleyen kişi değildir. Taltifle ilgili önüne gelen dosyalarda inceleme yapmakla görevlidir.

Öğrendiğime göre, 1980 yılında başlayan uygulama kapsamında polislerin yüzde 91'i taltif edilmiş, sadece 2014 yılında 155 bin personel ödüllendirilmiş. Eğer ortada bir suç unsuru varsa, bunu mutlaka tespit edilecektir. Ancak, öncelikle aynı suçlama ve ithamların; birinci derece amirden başlamak üzere en üst yöneticiye kadar, yani Personel Daire Başkanlığından, Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu üyelerine ve Emniyet Genel Müdürü ile taltif kararlarında onayı bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarına da yapılması gerekir.

İsmim ve kardeşim üzerinden algı operasyonu yapan bir kısım internet sitelerini kınıyorum. Bu yapılan hukuka, insan haklarına ve meslektaşına saygısızlıktır.
Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”