BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

Kardan okulda mahsur kaldılar

Samsun'un Konakören köyünde, taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerden 30 çocuk ile 16 öğretmen, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca okulda mahsur kaldı.

Abone ol

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde, taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerden 30 çocuk ile 16 öğretmen, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca okulda mahsur kaldı. Geceyi okulda geçirecek öğrenciler, sabah yol ulaşıma açıldığında evlerine götürülecek.

Öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Salıpazarı ilçesine bağlı bazı köylerin yolları ulaşıma kapandı. Servis minibüsleri, taşımalı eğitimle Konakören köyündeki ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri almak için yola çıktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yol ulaşıma kapanınca servis minibüsleri saat 14.00 sularında yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine Salıpazarı ve Çarşamba belediyelerine ait iş makineleri yolu açmak için çalışma başlattı. 

Etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan servis minibüsleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile kurtarma ekipleri ancak saat 00.30'da okula ulaşabildi. Öğretmen ve öğrenciler köylerine götürülmek üzere servislere bindirildi. Yola çıkıldıktan kısa süre sonra yoğun kar yağışı dolayısıyla yeniden yol ulaşıma kapandı. Bunun üzerine servis minibüsleri Konakören köyüne geri dönmek zorunda kaldı. Öğretmenler ile öğrenciler, minibüslerle Konukören köyü ilkokulu ve ortaokuluna getirildi. Bu arada, kurtarma çalışmalarını izlemek üzere bölgeye gelen bazı gazeteciler de burada mahsur kaldı ve okula sığındı.  

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yanında bulunan kumanyalar, okulda mahsur kalan öğrenciler, öğretmenler, kurtarma ekipleri ile gazetecilere dağıtıldı.

Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir'in, olumsuz hava koşulları nedeniyle servis minibüslerinin yeniden yolda mahsur kalabileceği düşüncesiyle görevlilere, öğrencilerin sabaha kadar okulda kalmaları yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle yolları kapanan civardaki bazı köylerde de taşımalı eğitimden yaralanan ve mahsur kalan öğrencilerin, vatandaşların evlerinde misafir edildikleri öğrenildi.