BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karayollarında trafik ve yol durumu

Karayollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul otoyolunun Gümüşova-Gerede kesiminin Boludağı Tüneli’ndeki jet-fanlara ait pervane kanatlarını yenileme işlemleri nedeniyle İstanbul-Ankara istikametinde 08.00-18.00 saatleri arasında iki şeritin trafiğe kapatılarak, ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlanacağı bildirildi.

Erzincan-Erzurum yolunun 62-65’inci kilometreleri arasında sürdürülen bölünmüş yol yapım çalışmaları esnasında patlayıcı madde kullanıldığından hafta içi her gün 13.30-14.30 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 25-27’inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Antalya-Karaman il sınırı Sarıveliler-Taşkent-Ermenek yollarında sürdürülen yol yapım çalışmaları nedeniyle bugünden itibaren Civandere köyü ile Taşkent-Alanya ayrımı arasında yol ulaşıma kapatılacak. Sürücülerin alternatif olarak Taşkent-Sarıveliler-Gevne-Alanya yolunu kullanmaları gerekiyor.

Karacabey-Bursa yolunun 35-38’inci kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Bursa-Karacabey istikametinden sol şeritten sağlanacak.

Ankara-Kırıkkale yolunun 25-38’inci kilometreleri arasında asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak verilecek.

İzmir-Manisa yolunun 0- 3’üncü kilometreleri arasındaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle Manisa-İzmir istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanacak.

Aydın-Muğla yolunun 45-60’ıncı kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları esnasında zaman zaman patlatma yapılacağından trafik kontrollü olarak verilecek.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.