BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'ın yakın korumasıydı Soylu'dan flaş açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'daki terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'daki terör saldırısıyla ilgili olarak açıklama yaparken, terör örgütüne vurulan son darbeyi duyurdu.

Soylu, "Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler." dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin batı illerinde düzenlenen saldırıları organize ettiği, asker ve polis noktalarında keşif yaptığı tespit edildi.

Soylu ayrıca son aylarda gerçekleştirilen çok sayıda terör eyleminin faili olan bir kişinin bugün güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini detaylı açıklamanın ise yarın yapılacağını söyledi.

 16 Nisan’da yapılacak referandum güvenliği ile ilgili İzmir’de bir toplantı düzenleyen Bakan Soylu, buradaki programın ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

KARAYILAN'IN YAKIN KORUMASIYDI
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 11 Şubat'ta Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli'nin Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu'nun Yardere ve Ahmetli mahallelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir" operasyonu sürüyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköy'de tespit edilen ve etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK'nın sözde 2 üst düzey mensubu teröristin batı illerinde düzenlenen terör saldırılarını organize ettiği öğrenildi.

Terör örgütünün sözde Türkiye sorumlularından Behzat ve yardımcısı Rojhat kod adlı teröristlerin yapılan incelemelerde batı illerinde asker ve polis noktalarında saldırı için keşif yaptığı belirlendi.

Behzat kod adlı teröristin, terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'ın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı tespit edildi.


Partililerinde hazır bulunduğu toplantıda gündeme ilişkin açıklama yapan Soylu, Şanlıurfa'daki patlamaya ilişkin bilgi verdi. Soylu, "15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız bize ilettiler. Bir tane de çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

PKK'NIN SÖZDE BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Soylu ayrıca, 5 aydır peşinde olunan ve ülkede 4-5 aydır bir çok olayın faali olan teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Bir de başka bir haber daha vereceğim. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain vardı ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faali bugün kahraman güvenlik güçlerimiz onlara gereken cevabı verdiler ve onları etkisi hale getirdiler. Yarın arkadaşlarımız bunları açıklayacaktır. Hiç merak etmeyin bu aziz milletimize sözümüzdür. Hiçbir şeyden yorgunluktan, uykusuzluktan hiçbir şeyden çekinmeden bu aziz milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin savunucularıyız. Merak etmeyin söylediğimiz sözün sonuna kadar arkasındayız PKK bu ülkenin topraklarından silinecektir" şeklinde konuştu.