BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan PKK'lılara acil çağrı

Abdullah Öcalan'ın 'silahlar sussun' talimatının ardından Murat Karayılan, PKK'ya eylemsizlik talimatı verdi. Ancak...

Abone ol

Abdullah Öcalan ’ın dün Diyarbakır’daki nevruz kutlamasında okunan mektubunda yer alan ’sınır dışına çekilin’ mesajından sonra, örgütün Kandil Dağı’nda bulunan yöneticilerinden ilk hamle geldi.

Önce Murat Karayılan , sonrasında da Duran Kalkan ’ın, PKK ’lılara telsizle, sürece destek için ’eylemsizlik’ pozisyonuna çekilmeleri talimatı verdiler.

Güvenlik birimlerinin yaptığı teknik dinlemeler sonucunda dün sabah saatlerinde, PKK ana kampının bulunduğu Kandil Dağı’nda PKK’nın bir numaralı ismi Murat Karayılan’ın, daha sonra da silahlı gruplardan sorumlu KCK Savunma Komitesi Başkanı Duran Kalkan’ın, telsizle örgüttekilere telsizle bazı talimatlar verdiği haberleri yayıldı. Yaklaşık 20 dakika süreyle telsizde Türkiye içindeki örgütün sözde eyalet komutanlarına talimat verdiği söylenen Murat Karayılan, bu talimatın tüm örgüt mensuplarına duyurulmasını istediği ileri sürüldü.

’EYLEMSİZLİK POZİSYONUNA GEÇİN’

Murat Karayılan’ın telsizde talimat verirken, PKK’nın 2012 yılı eylemleriyle Türkiye’ye karşı büyük zafer kazandığını söylediği, ’Türk Devleti karşımızda aciz kalmıştır’ dediği ileri sürüldü. İddiaya göre Murat Karayılan talimatında şöyle dedi:

"Halk savaşını en üst seviyeye çıkarmak için gerekli bütün hazırlıkları tamamlamış durumdayız. Ancak önderliğimiz tarafından başlatılan bir süreç var. Bu sürece bütün PKK birimleri bağlı kalacaktır. Bizler Başkan Apo’nun başlattığı barış sürecine sonuna kadar bağlı kalacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız. Bulunduğumuz konumunu kesinlikle koruyacağız. Hiçbir birim, kendi başına hareket etmeyecektir. Kış üslenmesinde olan gruplar bulundukları bölgenin koşullarına göre hareket ederek üslenmesini sürdürsün ve hiçbir birim kendi başına hareket etmesin. Bulundukları konumlarını koruyarak eylemsizlik pozisyonuna geçsin. Bu konuda bizden gelecek talimatlara göre hareket edilecektir. Eylemsizlik pozisyonu kesinlikle bütün birimlerine anlatılmalı ve bu süreç konusunda gerekli bilgiler verilmelidir."

Murat Karayılan’dan sonra örgütün elebaşlarından Duran Kalkan’ın da PKK’lılara yönelik telsizde eylemsizlik kararı ile ilgili geniş bir konuşma yaptığı ileri sürüldü. Duran Kalkan’ın da Abdullah Öcalan’ın başlattığı süreci sonuna kadar destekleyecekleri konusunda PKK’lılara bilgiler verdiği, ancak geri çekilme konusunda herhangi bir konuşma yapmadığı kaydedildi.