BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan Kobane bombası: Çözüm süreci bitti!

IŞİD'in Kobane saldırılarından Türkiye'yi sorumlu tutan Murat Karayılan'dan çok sert çıkış: Çözüm süreci bizim için bitmiştir!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

KCK
Yürütüme Kurulu üyesi Murat Karayılan, IŞİD'in Kobane saldırısı ve çözüm sürecine dair hayli kritik açıklamalar yaptı. Karayılan Sterk TV'de yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobane kuşatmasının ardındaki asıl iradenin Türkiye olduğunu söylerken Suruç'ta Suriye sınırda yaşanan polis müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüleri ise "savaş ilanı" olarak tanımladı. Karayılan IŞİD'in 49 rehineyi serbest bırakmasının perde arkasında ise örgütün Türkiye ile yaptığı Kobane pazarlığı olduğunu iddia etti. Karayılan, PKK'nın Kobane'ye ağır silahlarla dönanmış bir güç gönderdiği haberlerini ise "coğrafi olarak imkansız" diyerek yalanladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR!

Kobane'deki IŞİD saldırılarından Türkiye'yi sorumlu tutan Karayılan "ortada çözüm süreci falan kalmamıştır" dedi. "Süreç bizim için bitmiştir, şimdi Başkan Apo'nun süreç  konusunda söyleceği son sözü bekliyoruz" diyen Karayılan "AKP’nin politikası süreci zora soktu. Savaş hali söz konusu. Yeni bir değerlendirme yapmaya ihtiyaç var. Düşmanlık yapıyorlar. DAIŞ için bütün yollar açık. Ama halkımıza kapalı." diye konuştu.

KOBANE DÜŞMEYECEK TEL ABYAD DÜŞECEK!

PKK'nın Kobane'ye takviye güç gönderdiği haberlerini ise kesin bir dille yalanladı. Karayılan, YPG'nin IŞİD'i durdurmayı başardığını söylerken IŞİD'in Rojava saldırılarındaki merkez üssü olan Tel Abyad için hayli iddialar ifadeler kullandı: Kobane düşmeyecek, Tel Abyad düşecek!

ŞÜPHEMİZ KALMADI! TÜRKİYE BU PLANIN İÇİNDE!

Daha önce bu planda Türkiye var mı yok mu tartışmalı demiştik.. Ama 5 günde bu şüphe kalktı. AKP, Türk devleti var içinde. Bu kesin. Kobaneyi düşürmeyi hesaplandı. Sonra da tampon bölge kuracaklardı. Türk devleti 3 yıldır Rojava kantonlarına karşıdır zaten. DAİŞ, Kuzeyden Kobane köylerini keşif edip plan yaptı. Halkımız Türk devletinin bu tavrını iyi bilmeli.

TÜRKİYE REHİNELER İÇİN KOBANE'Yİ SATTI!

Konsolosluğu 20 Eylülde bıraktılar. Planları da DAİŞ'in 20 eylülde Kobane'ye girmesiydi. Takas yapmadık diyorlar ama Kobane'yi sattılar.. Fakat Kobane onların değildi ki. Bu diplamasi zaferiymiş, diplmasi rezaletidir. Dünya da bunu seyrediyor. Türk basını, AKP'ye karşıyız diyenler bile, bayram havasında 49 kişi serbest diye. Peki binlerce Kürd? Türkiye DAİŞ ile alakasını kesmiyor. Dünyaya ne derse desin. Tampon bölge ile dertleri de Rojava'ki kantonları tasfiye etmektir.