BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan flaş TSK açıklaması!

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan son çatışmalar sonrası yaptığı ilk açıklamasında, Türk Ordusu'nun kendileri için öncelikli hedef olmadığını söyledi.

Abone ol

TSK bombardımanı başladığından beri ortalarda görünmeyen, PKK'nın askeri kanadı HPG'nin komutanı Murat Karayılan, TSK saldırıları sonrası ilk kez konuştu. Karayılan, Türk Ordusu'nun kendileri için "öncelikli hedef olmadığını" söyledi.

TSK BOMBARDIMANI İÇİN FİYASKO DEDİ

Murat Karayılan, TSK'nın saldırıları için "Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik tarihin en büyük hava saldırılarını gerçekleştirdiğini ama fiyaskoyla sonuçlandığını" ileri sürdü.

"BUYURSUNLAR ETSİNLER BAKALIM"

PKK'ya yakın internet sitesi ANF'ye konuşan Murat Karayılan, "Madem onlar bizi savaşla yok etmek istiyorlarsa buyursunlar; yapabiliyorlarsa yapsınlar. Onlar gelişmiş istihbarat imkanlarına ve yüksek teknolojilerine güvenerek bizi yok edeceklerini sanıyorlar. Buyursunlar etsinler bakalım." dedi.

murat-karayilan.20150806154944.jpeg

İşte o röportajdan çarpıcı satırlar:

"CEYLANPINAR MERKEZ KARARLA PLANLANMIŞ BİR EYLEM DEĞİL"

Ceylanpınar'da iki askerin evlerinde şehit edildiği saldırıya ilişkin konuşan Karayılan, "Ceylanpınar'daki iki polisin öldürülmesini gerekçe olarak göstermeleri büyük bir sahtekarlıktır. Herkes de biliyor ki, daha 15 gün öncesinden Bülent Arınç, 'onları zor günler bekliyor; görecekler' dedi. Yani önceden karar almışlardı, hazırlıklarını yapmışlardı. İki gün içinde topyekûn bir harekatın başlatılması mümkün mü? Belli ki önceden hem topluma dönük operasyon, hem de Medya Savunma Alanları'ndaki merkezlerimize dönük kapsamlı bir hava saldırısı, karadan da top ve tank atışı saldırısı planlanmış, büyük ve kapsamlı bir harekatın kararı alınmış ve hazırlıkları yapılmış. Yani her şey planlı bir biçimde geliştirilmiş.

Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi bizim merkezi bir kararımızla yapılmış bir eylem filan değildir. Hatta resmi bir birimimizin yaptığı bir eylem bile değildir. Kendine 'Apocu Fedailer' diyen bir grup tarafından yapılmış bir eylemdir. Biz de zaten bunu böyle açıkladık. Hemen buna sarıldılar. Oysa hükümet tarafından daha önceden karar alınmış, hazırlıkları yapılmış ve bilinçli olarak 24 Temmuz gününde saldırıyı başlatmışlardır." dedi.

"TC TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVA SALDIRISI"

Karayılan'a hava saldırılarıyla ilgili  "Evet, bu saldırılar başladıktan bugüne kadar geçen 13 günlük süre içerisinde hemen her gün hava saldırıları ve karadan tank, top ve obüs atışları yapılmaktadır. TC tarihinin en büyük hava saldırısı bu dönemde gerçekleştirildi. İlk gün, kesintisiz 16 saat sürdürülen bir hava saldırısı durumu yaşandı. Daha sonraki günlerde de benzer saldırılar gerçekleşti. Tek cümleyle, 'sonuçları fiyaskodur' diyebilirim. Geliştirmiş olduğu hava saldırılarının bize verdiği ciddi bir kayıp yoktur. Doğru; Şehit Şervan gibi çok değerli komutan arkadaşlarımızı şehit verdik. Şimdiye kadar 8 arkadaşı hava saldırısıyla, 2 arkadaşı da sınırda Türk ordusunun döşemiş olduğu kara mayınına basmaları sonucu şehit verdik. Toplam 10 şehidimiz var. Zergelê'de de 8 sivil insanımız şehit edilmiştir. Yine gerilla güçlerimizden 15 kadar, sivil halktan da 11 kadar yaralımız vardır. Bunun dışında herhangi bir kaybımız yoktur. Tabi maddi zayiat, ormanların yakılması, vb. verilen tahribatlar vardır fakat can kaybı bakımından sonuç böyledir. Bunun dışında herhangi bir kaybımız söz konusu değildir. Bu açıdan da, bu saldırı dalgası şimdiden boşa çıkartılmıştır; sonuçları TC Devleti açısından gerçek bir fiyaskodur. Bu konuda güçlerimizin tecrübeli olduğu biliniyor. Yine gerillanın yüksek bir disiplin, fedakarlık ve askeri performansla kendini savunma yöntemlerinde oldukça tecrübeli olma gerçeği var. Yürütülen hava ve top saldırılarının tümüyle boşa çıkartılmasının temel nedeni budur." dedi