BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan Erdoğan hakkında küstah açıklama!

Bölücü terör örgütü PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Güneydoğu'da yürütülen operasyonlar hakkında skandal ifadelerde bulundu.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'nın Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, bir televizyon programına katılarak Güneydoğu'da yapılan terör operasyonları hakkında konuştu.

Türk devletinin Kürt düşmanlığı yaptığını iddia eden Karayılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da küstah ifadelerde bulundu. "Erdoğan, yeni dönemin Saddam'ıdır" diyen Karayılan "Türk devleti Kürt düşmanlığı yapıyor. Erdoğan, yeni dönemin Saddam’ıdır. Her yerde Kürtlere karşıdır. Rojava’da da, Güney’de de, Doğu’da da, Kuzey’de de. Bunun için kimse doğru yoldan şaşmamalıdır. Özellikle de AKP içinde yer alanlar. Onları da uyarmak istiyorum. Bundan sonra AKP’nin içinde yer almak, Kürdistan üzerindeki katliam ve soykırıma katılmaktır. Kendine ‘Kürdüm’ diyen herkesin AKP’den çıkması gerekmektedir. Kimse AKP’de kalmamalı. Kürdistan’da AKP’de kalmak suçtur. Çünkü AKP bu şehirleri yıktı, köyleri yıktı; Kürdistan’da katliam yürüttü. Her gün her gün halkımıza savaş ilan ediyor. ‘Bu topraklardanım’ diyen hiç kimse, ister Kürt olsun, ister Arap olsun, isterse de farklı bir kültürden olsun,  AKP’de kalmamalıdır." dedi.

"MÜCADELEMİZ GÜÇLÜ OLDUĞU DÖNEMDEDİR"

Murat Karayılan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Halkımız tarihinin en önemli dönemlerinden birini yaşıyor. Yani Ortadoğu’da bugün bir savaş ve arayış var; bu savaşta özellikle Kürt halkı öne çıktı ve bugün Kürt halkı bölgede önemli bir aktördür. Hem Rojava’da, hem Güney’de, hem Kuzey’de, hem de Doğu’da bugün Kürtler önemli bir rol üstlenmiş olarak sahnededirler. Artık Kürt sorunu çözüm aşamasına girmiştir. Ortadoğu bölgesinde artık Kürt sorunu çözülmelidir. Öyle ya da böyle çözülecek. Erdoğan’ın şimdi dediği gibi tek millet olmaz. Yani soykırım olmaz. Bu geçti. Bunlar eski dönemlerde kaldı. Ama bunların aklı böyle çalışıyor. Bunlar 90 yıl öncesine gittiler. Şimdi 21’inci yüzyıldayız; halkların iradesi esastır ve Ortadoğu’da Kürt halkına yapılan haksızlığa da bir son verilecektir. Mücadelemiz de güçlü olduğu bir dönemdedir ve hamlesel bir süreçtedir. Örneğin bugün Rojava’da hamlededir; Kuzey’de hamlededir. Biz bu yılı sıradan bir yıl olarak görmüyoruz. Biz 2016 yılını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde özgürlüğe yürüyüşün yılı olarak görüyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğüne, Kürdistan’ın özgürlüğüne yürüyüş yılı olarak görüyoruz.

"SAVAŞ ESAS OLARAK İMRALI’DA BAŞLADI"

“Biliyorsunuz; bu savaş esas olarak İmralı’da başladı. Önder Apo’ya dönük sertleştirilen tecrit ve uygulanan psikolojik savaşla bu savaş başladı. Bugün Önderimiz direniyor; halkımız direniyor; gerilla direniyor. Kürt gençliği kendini bugün bir güç, bir irade haline getirmiş durumdadır. İradelerini bu şehir savaşlarında ispatladılar ve YPS’yi oluşturdular. Kürt kadını bu savaşta Sêvê ve Asyaların şahsında kendilerinin bir irade olduğunu ispatlamıştır. Kısacası halkımızın mücadelesi bugün önemli bir aşamadadır.

"KÜRTLER 40 MİLYONDAN FAZLA NÜFUSA SAHİPTİR"

“Biz bu aşamada her parçada Kürt halkının birlik olmasını, ulusal birliğin sağlanmasını istiyoruz. Kimse bunun dışında kalmamalı. Kim bunun dışında kalırsa yenilir.  Kimse düşmana umut bağlamamalı. Bu dönem, düşmana umut bağlanacak bir dönem değildir. Hayır; bu dönem birlik olma dönemi, başarıya gitme dönemidir. Kürtler 40 milyondan fazla nüfusa sahip bir halktır. Gücümüz var, siyasetimiz var. Eğer biz bir ulusal kongre veya konferans çatısında birlik olursak, artık bölgede büyük bir güç ve irade haline geliriz. Bunu herkes bilmeli.

"BELEDİYELERE EL KOYARLARSA GEREKEN CEVABI VERİRİZ"

“Şimdi AKP savaşı genişletiyor; var olan köprülerin hepsini uçuruyor. Eğer onlar belediyelere el koyarsa, yerine kimi belediye başkanı yaparsa, onu hedefleriz. Bunu açıkça söylüyorum. Yani onlar artık savaşı genişletmek istiyorlar ve bunu bize dayatıyorlar. Tabii ki biz de gereken cevabı veririz. Kürt halkının mevzilerini koruyabiliriz. Bunun için de kimse AKP’nin rüzgarına kapılmamalıdır. Kazandıkları yönünde öyle bir hava yaratıyorlar; bazı Kürtler hatta yurtseverler bile tereddüde giriyor. Kimse böyle bir yanlışlığa girmemeli. Onlar kaybedecek, biz kazanacağız. Geliştirmekte olduğumuz hamlesel süreci, zafer sürecine dönüştürmek istiyoruz. Bunun için tabii ki Kürt kadınları, gençleri görevlerine sahip çıkmalı; emekçiler görevlerine sahip çıkmalı; gençler HPG’ye, YPS’ye katılmalı. Dönem, bunun dönemidir. Katılım dönemidir. İzleme dönemi değildir. Yine Türkiyeli sol-sosyalist-demokratik güçlerle daha güçlü ve geniş birlikler kurmalıyız. Bir birlik oluştu; adım atıldı; bu iyi bir şeydir ama daha da geniş bir kapsama ulaşmalı. Böyle sonuca gidilebilir.