BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  GÜNCEL

Karayılan PKK'nın seçim vaadini açıkladı

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın örgütün artık korucuları hedef almayacağını açıklaması seçim vaadi olarak değerlendirildi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, 2015 genel seçimlerine sayılı günler kala PKK'nın koruculara karşı silah kullanmayacağını açıklamasını seçim vaadi olarak gördü.

Sterk TV’ye konuşan Murat Karayılan'ın korucularla ilgili açıklaması yankı uyandırdı. PKK'nın HDP'ye oy toplamak için bu çıkışı yaptığı konuşuluyor. 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala alınan ilginç kararı, Akif Beki bugünkü yazısında değerlendirdi.

"Ne âlâ, memnuniyetle karşılanacak bir vaat. Hatta bütün seçim vaatleri arasında duyduğum en güzel, en etkili vaat" diye yazan Beki, korucuların aile, akraba veya aşiretleriyle birlikte HDP için hatırı sayılır bir oy deposu olduğuna dikkat çekti.

HDP'NİN BARAJ DERDİ KALMAZ

Seçim vaadi bile olsa kararı olumlu karşıladığını belirten Beki, PKK'ya HDP'nin seçim barajı derdini bitirecek seçim vaadini yazısında böyle açıkladı:

"Sadece korucuları değil artık hiç kimseyi öldürmeyeceklerine söz verse, hiçbir cana kıymayacaklarını söylese çok daha cazip, çok daha etkili, katbekat daha fazla oy çekecek bir seçim vaadi olmaz mıydı?

Madem HDP'ye omuz vermek istiyor PKK... Koruculara karşı artık silaha davranmayacaklarını ayan beyan nasıl taahhüt ediyorsa... Karayılan, bundan böyle Türkiye'de hiçbir Allah kuluna karşı silah çekmeyeceklerini de taahhüt etsin yeter. Baraj maraj derdi kalmaz HDP'nin! Haydi son bir gayret, oldu olacak."

67 BİN KORUCU VAR

PKK ile mücadelede güvenlik güçlerinin yanında yer alan ve çoğunlukla bulundukları köyleri korumakla görevli olan yaklaşık 67 bin geçici ve gönüllü köy korucusu var. Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 30 yılı açkın süredir devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 1660 köy korucusunun şehit olduğunu söylüyor. Aileleri ve akrabalarıyla birlikte korucular hatırı sayılır bir orana ulaşıyor.

KARAYILAN NE DEMİŞTİ?

“Biz artık korucuları hedef almıyoruz… Bu durumu değiştiriyoruz. Korucu, düşmanın silahını kaldırdığı için eleştirilmelidir. Ancak korucuyu fiziki olarak tasfiye etmek doğru değildir. Koruculara karşı silah kullanmayacağız.”