BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Karayılan Kürt halkını 'hain' ilan etti

PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan, AK Parti'ye oy veren Kürtleri 'hain ve işbirlikçi' ilan etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti seçmenine "beyinsiz" diye hakaret etmesinden sonra, PKK'nın Kandil'deki lideri Murat Karayılan da AK Parti'ye oy veren Kürtleri 'işbirlikçi' ve 'hain' ilan etti.

12 Haziran seçimlerini "Demokratik özerklik referandumu" olarak nitelendiren Karayılan, BDP'ye oy vermeyerek AK Parti'yi destekleyen aşiretleri de tehdit etti.

Seçimlerden sonra özerkliğin mutlaka ilan edileceğini savunan PKK lideri, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya 'Herkesi ikna edin' talimatı verdi.

BDP'YE OY VERMEYENLERİ İŞBİRLİKÇİ VE HAİN İLAN ETTİ

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, PKK lideri Karayılan, AK Parti hükümetinin özel politikalar yürüttüğünü iddia ettiği Hakkari ve Şırnak'taki seçmenlere, örgütün yayın organı Roj TV aracılığıyla mesaj yolladı. Oy kullanacak seçmenlerden AK Parti'ye "Kürtlerin temsilcisi benim" fırsatını vermemelerini isteyen Karayılan, "Şırnak, Hakkari yüzde yetmiş beş-sekseni hedeflemelidir. Neden? Çünkü buralarda devletin ordusu, polisi ancak yüzde 10 oy oranına sahiptir. İşbirlikçilerin, hainlerin oyu da yüzde 10 olsa, toplamda yüzde 20 eder. Bunlar dışında bir oy bile gitmemelidir. 'Kürtlüğe ihanet etmiyorum' diyen bir tek kişinin dahi oyu işgalcilere, Türk partilerine gitmemelidir" dedi.

AK PARTİ'Yİ DESTEKLEYEN AŞİRETLERİ TEHDİT ETTİ

12 Haziran seçimlerini ölüm-kalım seçimleri olarak gören terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu halkının AK Parti'ye oy vermemesi için her türlü yönteme başvuruyor.

Cizre'de İmam Hatip Lisesi öğrencilerini diri diri yakmaya çalışan, mescit ve türbeleri tahrip eden, AK Parti mitinglerine katılmamaları için yandaşları ve yayın organları vasıtasıyla halkı tehdit eden terör örgütü, şimdi de kendilerine muhalif aşiretleri hedef tahtasına koydu.

Roj TV'ye konuşan PKK lideri Murat Karayılan, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara oy vermeyen bölge halkını 'işbirlikçi' ve 'hain' ilan ederken, AK Parti'yi destekleyen aşiretleri, "AKP'ye oylarını verenler nasıl Kürtlüklerinden söz edecekler? Bireysel çıkarlar uğruna Kürdistan satılıyor. Bunu yapmamalıdırlar" diyerek tehdit etti.

'SEÇİMLERDEN SONRA ÖZERKLİK MUTLAKA İLAN EDİLECEK'

"Halkımız Hakkari de üç milletvekilinin de üçünü seçmelidir. Bu, Hakkari için onurlu, şerefeli bir duruş olur" diyen Karayılan, seçimlerden sonra özerkliğin mutlaka ilan edileceğini iddia eti.

PKK lideri şöyle konuştu: "Bu seçimlerden sonra birliğimizi oluşturup özerkliği ilan etmek istiyoruz. Devlet ya bunu kabul edip adım atacak ve bu şekilde özerklik kurulacak ya da biz kendimiz kuracağız. Özerklik mutlaka ilan edilecektir. Biz tüm Kürtlerin buna güçlü bir katılım sağlamasını istiyoruz."

ÖZERKLİK, KILIÇDAROĞLU'NUN DA SEÇİM VAADİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugüne kadar partisinin en fazla 200 oy alabildiği Hakkari'de, çoğunluğunu BDP'lilerin oluşturduğu mitingte özerklik vaadinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu vaadi tartışmalara sebep olmuştu. Öte yandan CHP'ye desteğin tabandan tepki çekmesi üzerine BDP'lilerin, "Kılıçdaroğlu bize 5 taahhüt verdi. Konuşmasında bunları söyledi" dedikleri ortaya çıktı. BDP'lilerin sıraladığı taahhütler arasında, demokratik özerklik ve tutuklu bulunan KCK sanıklarına özgürlük de yer alıyor.

KCK'YA 'HERKESİ İKNA EDİN' TALİMATI

Karayılan, bölge halkına kan kusturan ve son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya, "Herkesi ikna edin" talimatı verdi. Karayılan, "Slehilerden, Jirkilerden bazıları tavırlarını değiştirdiler. Örgütlü bir mücadele yürütülmeli, komisyonlar kurulmalı ve herkes ikna edilmelidir. Hakkari ve Şırnak halkımızın öncülüğü tüm Kürdistan halkı için büyük bir örnek olacaktır" dedi.