BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Karayalçın'a usulsüzlük davası

SHP hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla partinin eski yöneticisi Karayalçın hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesinin, Sosyaldemokrat Halk Partisi'nin (SHP) hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, partinin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Genel Sayman Abdullah İlhan Göğüş hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek tarafından hazırlanan iddinamede, Karayalçın ve Göğüş'ün, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nunda düzenlenen "Cumhuriyet Başsavcılığına ve Anayasa Mahkemesine gerekli bilgilerin verilmemesi" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Davanın iddianamesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanlığının, 5 Şubat 2013'te, SHP'nin 2007'deki kesin hesabına ilişkin, "mahkemeye belgelerin istendiği şekliyle verilmediği, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeni ile hesabın dışında gelir ve giderin oluşturulmadığı, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler tespit edildiği" yönünde suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

BİR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Yapılan inceleme sonucunda, Karayalçın ve Göğüş'ün söz konusu suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddinamede, sanıkların,  2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nda düzenlenen "Cumhuriyet Başsavcılığına ve Anayasa Mahkemesine gerekli bilgilerin verilmemesi" suçundan bir yıla kadar hepsi istendi.

İddianamede ayrıca, sanıkların hapse mahkum edilmeleri halinde, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 53. maddesi doğrultusunda, güvenlik tedbirlerinin uygulanması talep edildi.