BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Prof. Dr. Canan Karatay önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Prof. Dr. Canan Karatay önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Oruç tutacak kişiler için oldukça önemli olan bu tavsiyeler ile Ramazana ayını çok daha sağlıklı bir biçimde geçirebileceksiniz. İşte Canan Karatay’dan Ramazan ayına özel tavsiyeler…Ramazan ayına sayılı zaman kaldı. Ramazan ayında oruç tutacak kişiler için önemli açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayına hazırlanmanıza ve sağlıklı bir dönem geçirmenize yardımcı olacak. Karatay’ın oldukça önemli açıklamalarına gelin birlikte göz atalım.

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Ramazan ayının uzun ve sıcak geçeceğinden bahseden Canan Karatay, bu dönemde suyun tek başına yeterli gelmeyeceğini, tuz ile birlikte tüketilmesi gerektiğini belirtti. İftara doğru artan baş ağrısının sebebinin susuzluk olduğunu dile getiren Karatay, bu süreçte vücudun su ile birlikte tuza da ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Okur-Yazar Buluşmaları' etkinliğinde yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Kemik suyunun önemine dikkat çekmek isteyen Karatay sözlerini şu şekilde sürdürdü:’’ Bana diyorlar ki, ‘et diyorsun alamıyoruz.' Kemik alın kardeşim. Kemiği her türlü kemiği düşük ısıda pişirip, haşlayıp rahatlıkla her sabah tüketilebilir. Gençlerimizin, çocuklarımızın enerji kaynağıdır. Beyinleri gelişir. Kafaları gelişir ve imtihanlarına daha iyi çalışırlar.’’

Karatay'dan et alamayanlara tavsiye

Kuru yemiş türleri arasında en faydalı olan ürünün fındık olduğunu dile getiren ve Düzce’de bu ürünün çok üretildiğini belirten Karatay, üreticilere fındığı ilaçlamamaları konusunda da uyarılarda bulundu. İlaçlı ürünlerin canlıları öldürdüğünü belirten Karatay, kansere yol açan etkenlerin de bu ilaçlanmış tarım ürünleri olduğunu sözlerine ekledi.