BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

49 polis için mahkeme kararını verdi

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan 49 polis için karar verildi. Gözaltındaki 38 polis için tahliye kararı verilirken 11'i isim için de tutuklama kararı alındı.

Abone ol

22 Temmuz operasyonu ile gözaltına alınan ve 17'sinin sorgusu yapılmadan dosya üzerinden karar verilmesine hükmedilen 49 polisle ilgili karar verildi. Mahkeme, 11 kişi hakkında tutuklama kararı verirken 38 şüpheli için de tahliye kararı aldı.

İstanbul merkezli 22 Temmuz operasyonu kapsamında 49 kişi hakkındaki kararı 21.00'da açıklayacağını belirten Hakim İslam Çiçek, kararı 3 saat gecikmeyle açıkladı.
 
Gözaltında bulunan 49 şüpheli polisten 38'i serbest bırakıldı, 11'i hakkında tutuklama kararı verildi. 22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, Yurt Atayün'ün de aralarında olduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

YURT ATAYÜN TUTUKLANDI- TIKLAYIN 
 
ATAYÜN'DEN NEZARETHANEDEN MESAJ- TIKLAYIN

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. 22 temmuz soruşturmasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı. 22 temmuz soruşturmasında mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN İSİMLER ŞÖYLE

Yurt Atayün, El Kaide operasyonlarını yöneten Serdar Bayraktutan, Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altuntaş, Abdülkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Muhammed Kaya, Mehmet Örs 
  
'CASUSLUK SUÇLAMASI VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK'

Aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün, El Kaide operasyonlarını yürüten Serdar Bayraktutan’ın bulunduğu 11 kişi önce Metris cezaevine sevk edildi. Haklarında tutuklama kararı çıkarılan isimler için örgüt suçlaması bulunmuyor. 

"ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜLDÜ"

Sanık avukatlarından Kemal Şimşek, soruşturmayla ilgili olarak "dağ fare doğurmuştur" değerlendirmesinde bulundu. Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Ciddi bir algı operasyonu yürütülmüştür. Dağ fare doğurmuştur. Haksız biçimde gözaltında tutulan 49 kişiden 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Burada belirtmek isterim ki bu tahliye kararları arasında ifadesi alınamayan 17 kişi de var. Bunlarla ilgili mahkeme nasıl bir karar alacak henüz biz de bilmiyoruz. 

Tutuklamalarla ilgili olarak bir kez daha belirtmek isterim ki hiçbir delilleri yok. Savunmaları yeterli biçimde alınmadı. Her türlü hukuki garabet var. İtirazımızı yapacağız, umuyoruz ki adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımızda serbest kalır.

Kararın neden geçiktirildiğini bilmiyoruz. Ciddi bir psikolojik savaş yaşandı. Biz hala savunma avukatları olarak dosyalarda suçlamalara ilişkin delilleri bulunmuyor."

DÜN AKŞAM NELER YAŞANDI? 

Gözaltında bulunan polislerin tutulduğu 7'nci kattaki nezarethanelere giden her koridor, çevik kuvvet polislerince tutuldu. Ayrıca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in ara kararında belirttiği ve kararın orada açıklanmasına hükmettiği birinci kattaki en büyük duruşma salonu da karar öncesi güvenlik önlemleri ile donatıldı. Büyük duruşma salonuna giden arka koridor ve ön cephe yolu da gözaltındaki polisleri getiren görevli polisler ve çevik kuvvet polislerince koruma altına alındı. Görevli olmayan kişilerin bu bölüme geçmelerine izin verilmedi.

CEP TELEFONLARINA YASAK 
 
Öte yandan daha önce de kamera ve fotoğraf makinelerinin alınmasına izin verilmeyen adliye girişine, saat 19.30 itibariyle cep telefonları ile girmeler yasaklandı. Özel güvenlik görevlileri ile birlikte nöbet tutan Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, talimatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından verildiğini ifade etti.