BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Karar öncesi sanık polislerden mesaj

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 49 polis, karar öncesi konuştu. Bir avukatın cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yurt Atyün, hukuksuzluk iddialarını yineledi.

Abone ol
22 Temmuz'da düzenlenen İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 49 polis, karar öncesi açıklama yaptı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atyün, nezarethanede yaptığı konuşmada iktidarı "zalimlikle" suçladı, yaptıkları işlerde hukuksuzluk olmadığı iddiasında bulundu.

Mahkemenin kararını bekleyen polisler ise eksi yedinci kattaki nezarethanede veda konuşmaları yaptı. Videoda polislerin 'en güzel bayramımızı burada geçirdik''Zalimin devrileceği an, zulmünün artacağı zamandır''biz dışarıdakileri, dışarıdakiler bizi düşünüyor''Yaptığımız işlerde zerre hukuksuzluk yok' sözleri dikkat çekiyor.
 
YURT ATAYÜN: HAKİM BANA KARŞI SUSMA HAKKINI KULLANDI
 
Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yurt Atyün, bu hukuksuzluğun tarihe geçeceğini söyledi.  Atyün şöyle konuştu:

“Yapılan hukuksuzluk, yaşadığımız şeyler bizi çok yıprattı usulsüzlük açısından. Ama haklı olmanın duruşuyla değil sekiz gün kaç gün olursa olsun hiçbir zaman için haklıyız. Hiçbir suç işlemedik, 75 arkadaşım için de bu böyle. Hiçbir arkadaşım için zerre delil ortaya konamadı. Hakim bana susma hakkını kullandı. Sorguda hakim susuyor.. Hukuksuzluğu zulmü tüm Türkiye gördüğü gibi dünyada görecek. Zalimin zulmü arttığı gibi Zalimin devrildiği an zulmün en çok arttığı zamandır.”
 
ÖMER KÖSE: YANLIŞ BİR İŞ YAPMADIK, BUGÜN OLSA YİNE YAPARIZ
 
Eski Terörle Mücadele Emniyet Müdürü  Ömer köse ise “Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla vatan için çalıştık. Bedeli ne olursa olsun bundan sonrada böyle olacak.  İnşallah sonu mutlu bitecek, biz çok rahatız. Dışarıdakilere üzülüyoruz, yoksa yaptığımız işlerden görevimizden dolayı en ufak bir pişmanlığımız yok. Bu gün olsa yine yaparız." dedi.