BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  POLİTİKA

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'ın İran ziyareti yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ı ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ı ziyaretine ilişkin, "Bu ziyaret, iki ülkenin 'Biz bu oyunu gördük. Bu oyuna gelmeyeceğiz.' demeleri manasına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen günlerde ABD, Fransa ve Şam'da terör saldırıları yaşandığını hatırlatan Karamollaoğlu, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Karamollaoğlu, ABD'nin son terör saldırısına dair şaşkınlık içerisinde olduğunu ifade ederek, "Amerikalılar biraz şaşkın çünkü bu terör hadisesini Müslümanlar, Afrikalılar gerçekleştirmedi. Beyaz bir insan gerçekleştirdi. Onun için de bunun adına 'terör' demediler, 'saldırı' dediler." diye konuştu.

Terör ortamını ABD ve Avrupa'nın oluşturduğunu savunan Karamollaoğlu, Amerika'nın ve Avrupa'nın bu düşünce tarzını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, dünyanın birçok yerinde terör saldırılarının arttığını, masum insanları hedef alan bu terör saldırılarını kökten lanetlediklerini vurguladı.

"İran devriminden sonra yapılan ilk ziyaret"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın İran'ı ziyaret etmesinin önemine işaret eden Karamollaoğlu, "Bu ziyaret, iki ülkenin 'Biz bu oyunu gördük. Bu oyuna gelmeyeceğiz.' demeleri manasına gelir. Bundan dolayı da bu bizi hakikaten sevindirdi. Çünkü başkaları bu bölgeyi istila etmek, faydalanmak için bizi birbirimize kırdırmaya çalışıyor. Halbuki bizim bir araya gelmemiz, ortak çözüm aramamıza vesile olur." değerlendirmesinde bulundu.

Bir basın mensubunun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarını anımsatması üzerine Karamollaoğlu, şahıslar üzerinde fikir yürütmeyi istemediğini belirterek, "Temel sebep, Melih Gökçek'in oylarında eskisi kadar ciddi bir artış yok. Zannediyorum ondan da endişe ediyor iktidar. Bunun için 'Melih Gökçek ile kavga etmeden onun ayrılmasını nasıl sağlarız?' yolu arıyorlar." diye konuştu.