BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Karaman'da cinsel taciz davası ne karar çıktı?

Karaman'da cinsel taciz davası kararı bekleniyor. Karaman'da 10 tane erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan öğretmen Muharrem B.'nin 600 yıl hapsi isteniyor. Karaman'da cinsel taciz davasında yaşanan tüm gelişmeler internethaber.com'da.

Abone ol

KARAMAN'daki cinsel istismar davasında, Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılananMuharrem Büyüktürk, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karaman Ağır CezaMahkemesinde görülen duruşma, sanık Büyüktürk ile tanıkların ifadelerinin alınmasıyla tamamlandı. Karar öncesi gazeteciler de içeriye alındı. 

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem Büyüktürk'ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.

İŞTE DURUŞMA SÜRESİNCE YAŞANANLAR:

17.30DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

 Mahkeme heyeti duruşmaya yeniden ara verdi. 

17.05SANIK ÖĞRETMEN AĞLADI

Mahkeme başkanının son sözlerini sorması üzerine sanık Muharrem B. "Babasız büyüdüm" diyerek ağlamaya başladı.

17.00AVUKATLARIN TALEBİ REDDEDİLDİ

 Mahkeme, avukatların soruşturmayı genişletme talebini reddetti.

16.20KARAR İÇİN DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

 Mahkeme karar için ara verdi.

16.00SANIK ÖĞRETMENİN SON SÖZLERİ

Sanık Muharrem B, savcılık makamının mütalaası sonrası son sözlerini söyledi:

“İki yıl Ensar Vakfı’nda üç yıl KAİMDER de kaldım. Bu süre zarfında benim hakkımda bir şikayet yok. İftira atılıyor. Çocuklar birbirine cinsel istismarda bulunuyordu. Bunu fark edip ailelere söyledim ancak benden şikayetçi oldular. Bana komplo kuruldu.”

15.00SANIK ÖĞRETMENİN KARISI KONUŞTU

 Duruşmaya tanık olarak katılan Muharrem B.'nin eşi "Ben onun görüntüsünden ve duruşundan korkuyorum" dedi.

14.54TANIKLAR DİNLENİYOR

Sanık Muharrem B.'nin savunmasının tamamlanmasının ardından CMK kapsamında atanan avukatı söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. 3 tanık sırayla içeriye girip ifade verdi.

14.30ÇOCUKLARI İSTİSMAR ETMEDİM

Sanık öğretmen Muharrem B. beraatını istedi ve şunları söyledi:

"Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı. Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim."

TEK SORUMLU BENDİM!

Muharrem B. ifadesinde ayrıca Ensar Vakfı ve KAİMDER'de tek sorumlunun kendisi olduğunu söyledi. 

12.45SUÇLAMALARI REDDETTİ

Karaman'da cinsel saldırı sanığı öğretmen tüm suçlamaları reddetti. Sanık Muharrem B, ifadesinde eşcinsel olmadığını ve kimseye tecavüz etmediğini belirtti. Muharrem B. "4 Mart'ta gözaltına alındım. Polis bana iddiaları kabul et, duruşma bile yapılmadan kurtulursun dedi. Savcı ile konuştuktan sonra suçlamaları reddettim" ifadesini kullandı.

İddianameden basına yansıyan haberlerde Muharrem B.’nin çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiği belirtilmişti.

12.20MAĞDUR ÇOCUKLARIN AVUKATI BAKIN KİM ÇIKTI!

Tacize uğrayan mağdur çocukların avukatlığını üstlenen Mahmut Uğurlu, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu'nun ortağı çıktı. Uğurlu ve Dilberoğlu'na ait hukuk bürosunun internet sayfasında aşağıdaki bilgiler de yer alıyor.

12.15SANIK ÖĞRETMEN DURUŞMA SALONUNDA

Telekonferans yöntemiyle ifade vermesi beklenen sanık öğretmen Muharrem B. duruşma salonuna getirildi. 

11.57ZORLA İKNA EDİLDİ

Mağdur ailelerin avukatı Oktay Yılmaz, Karaman Barosu'na bağlı hiç bir avukatın sanığı savunmak istemdiğini, ancak CMK gereği bir avukat arkadaşlarını güçlükle ikna ettiklerini söyledi. 

Karaman son dakika cinsel taciz davasında ne karar çıktı

11.50DURUŞMA SALONU ÖNÜNDE İZDİHAM

Mahkeme heyeti milletvekillerinin gözlemci heyet talebi reddetti. CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil ise duruşma salonu önünde yaşanan izdihamı sert dille eleştirdi. Kadıgil, "Duruşma salonu kapısında çile çekiyoruz. Yarım saattir becerip içeri alacaklar" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

11.00KARAR NE ZAMAN ÇIKAR?

Mağdur ailelerin avukatı ve Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, kararın bugün çıkmasını beklediklerini söyledi.

Yılmaz, “Dosyada bir eksiklik yok. Büyük ihtimalle bugün kararın çıkacak. Karaman halkı çok tepkili ama aynı zamanda duyarlıdır. Biz o yüzden Karaman halkından kaynaklanacak bir hadise olacağına inanmıyoruz. Aileler bir an önce bu davanın bitmesi, adaletin tecelli etmesinden yana. Gündemde de fazla kalmasını istemiyorlar" dedi. 

10.40 SALON BOŞALTILDI

Karaman'da mahkeme salonu boşaltıldı. Salonda yalnızcı avukatlar, MEB, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ensar Vakfı, KAİMDİR ve İHD temsilcileri kaldı. Adliyede yaşanan kaos nedeniyle duruşmaya geçilemedi.

Karaman cinsel taciz davası ne karar çıktı

10.30DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

Duruşma salonunda mahkeme başkanı ile avukatlar arasında tartışma çıktı. 

09.55SANIK DURUŞMA SALONUNDA YOK

Sanık Muharrem B. duruşma salonunda değil. Sanığın ifadesi SEGBİS adı verilen telekonferans sistemi ile duruşmaya cezaevinden bağlanarak alınacak.

09.30AVUKAT OKTAY YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Sanığın en az 300 yıl ceza almasını bekliyoruz. Ama halk bunu yeterli görmeyecektir.

09.15ENSAR VAKFI VE KAİMDER'DEN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Cinsel istismarın yaşandığı evlerin bağlı olduğu Ensar Vakfı ve KAİMDER de müdahillik talebinde bulundu.

09.00GAZETECİLER DURUŞMAYA ALINMIYOR

Cinsel istismara uğrayan çocukların ve davayla ilgili iddianamenin deşifre edilmemesi için duruşma salonuna basın mensuplarının alınmayacağı belirtildi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DE DURUŞMADA 

15 baro müdahillik talebi için duruşma salonunda. Davayı izleyen CHP milletvekilleri arasında Gaye Usluer, Candan Yüceer, Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoglu, Mustafa Bozkurt, Ali Şeker  var. CHP Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil'de duruşma salonunda.

Tarafların temsilcileri duruşma salonuna saat 09.10 sıralarında alındı.

ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı da Muharrem B'yi meslekten ihraç etmişti. M.B'nin, eski iş yeri komşusu M.T'nin, "O zaman jandarma bu işi çözebilse bu duruma gelmezdi" şeklindeki sözlerinin basın yayın organlarında yer alması üzerine cumhuriyet savcısı, soruşturmanın genişletilmesine karar vermişti. 

M.B'nin bilgisayarları ile cep telefonunda çocuk pornosu ve müstehcen görüntülere rastlanması üzerine ikinci bir soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti. 

Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ensar Vakfı, iddialara ilişkin davaya müdahillik talebinde bulunmuştu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA DURUŞMA

ENSAR VAKFI VE KAİMDER HAKKINDA İKİ AYRI SORUŞTURMA

BBC Türkçe'nin haberine göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı zamanda Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile ilgili olarak, Karaman Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor.

Ayrıca bu vakıf ve derneğin yöneticilerinin, Muharrem B.’nin işlediği iddia edilen suçlarla ilgili bilgi sahibi olup olmadıklarına dair de, başsavcılık tarafından ayrı bir soruşturma açılmış durumda.