BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta karakola ateş açıldı! Yaralı askerler var...

Şırnak merkez Dağkonak köyünde bulunan askeri üs bölgesine PKK’lı bir grup tarafından taciz ateş açıldı.

Abone ol

Şırnak merkez Dağkonak köyündeki askeri üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı, 2 asker yaralandı. Diğer yandan Hakkari ve Bitlis'te yol kesen PKK'lılar 5 aracı ateşe verdiler.

Edinilen bilgiye göre, saat 21.00 sıralarında Şırnak merkez Dağkonak köyünde bulunan askeri üs bölgesine PKK’lı bir grup tarafından taciz ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin PKK’lıların ateşine karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada 2 asker hafif şekilde yaralandı. Çatışma sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

YOL KESİP 5 ARACI ATEŞE VERDİLER

Hakkari ve Bitlis'te yol kesen PKK'lılar, durdurdukları 5 aracı yaktı. Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresindeki Şine Köprüsü mevkisinde terör örgütü PKK mensupları, çevredeki elektrik direklerini devirerek, yolda barikat kurdu.

Durdurdukları araçlardaki kişilerin kimliklerini kontrol eden teröristler, 2 aracı ateşe verdikten sonra diğerlerinin de anahtarlarına el koydu. Yolda çukurlar kazan bölücü örgüt üyeleri, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerinin, halen ulaşıma kapalı olan karayoluna teröristlerce kazılan çukurlarda ve elektrik direklerinde patlayıcı olma ihtimaline karşın çalışmalarını titizlikle yürüttüğü öğrenildi.

Bitlis'in Hizan ile Tatvan ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunun 25. kilometresinde bulunan Hazro Deresi mevkisinde yol kesen bir grup terörist de Gayda köyü yakınlarındaki HES inşaatına malzeme taşıyan bir tır ile 2 aracı yaktı.

Güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından karayolunun ulaşıma açıldığı, teröristlerin ise karanlıktan faydalanarak kaçtığı öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.