BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  DÜNYA

Karadeniz gezisini Twitter’dan paylaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu ve Giresun’a yaptığı ziyaretle ilgili izlenimlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştı. <br/>Cumhu...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu ve Giresun’a yaptığı ziyaretle ilgili izlenimlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştı.
Cumhurbaşkanı Gül, Cuma ve Cumartesi günleri Karadeniz’in incileri olarak nitelendirdiği Ordu ve Giresun’u ziyaret ettiğini belirterek, "30 yıldan sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlayan iki ilde de büyük coşku vardı. Havaalanından Ordu’ya giderken Ünye ve Fatsa’da durdum, vatandaşlarımızla selamlaştık. Ordu ve Giresun denilince akla ilk fındık geliyor. Dünya’da üretilen fındığın yüzde 80’i burada yetişiyor. Ordu’nun meşhur Boztepesi’nden şehrin tüm güzelliğini izledim. Burası yamaç paraşütü için ideal yerlerden birisiymiş. Ordu Valiliği önünde büyük bir kalabalık vardı. Hepsine tekrar sevgilerimi iletiyorum" dedi.
Giresun’a hareketten önce balıkçıları ziyaret ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Sohbet ettik, ağları nasıl tamir ettiklerini gördüm. Ordu ile Giresun arasında yapımı süren havalimanı inşaatını inceledim. Burası, dünyada tamamı deniz üzerine inşa edilen 3. havalimanı olacak. Bu proje ile gurur duydum" ifadesini kullandı.
Giresun’un Bulancak ilçesinde yapımı devam eden tamamı taştan yapılan cami zarif mimarisiyle çok etkileyici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
"Giresun Valiliği önünde de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandık. Karadeniz’in sarp coğrafyası ile insanımızın pratik zekası birleşince ilginç çözümler ortaya çıkıyor. Cep telefonları yokken Giresunlular tepeden tepeye ıslık çalarak buldukları ’kuş dili’ ile haberleşiyormuş. Bu hanımın ıslığına karşıdan cevap geldi. Kivi de Karadeniz bölgesinin gelir kaynaklarının arasına katıldı. Giresun’da bir bahçede kivi topladım."