BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  GÜNCEL

Karadayının sesini o kaydetmiş

Orgeneral Karadayı'nın ses kaydı çıktı. 367 baskısı yapmak üzere Mumcu'ya baskı yaptığını itiraf ettiği o kasedi başka bir Paşa kaydetmiş...

Abone ol

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın '367' itirafı yaptığı ses kaydının Ergenekon'da tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'de ele geçirildiği ortaya çıktı. 

KARADAYI'NIN OLDUĞU İDDİA EDİLEN SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.  

Yeni Şafak'a göre; Karadayı'nın 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 'Mumcu'ya oylamaya katılma dedim, Meclis'e girmedi' itirafının yeraldığı ses kaydının, Ersöz'de ele geçirilen 2500 kayıttan sadece biri olduğu öğrenildi.

Ersöz'ün kaset arşivinde Ergenekon'da gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Genelkurmay eski Genel Sekreter'i emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın Mumcu'ya '367 baskısı' yaptığı ses kaydının da bulunduğu belirtildi. 

[PAGE]

KARADAYI'NIN GÜL'E VE ERDOĞAN'A DA KÜFREDİYOR
Karadayı'nın, Mumcu'ya yönelik küfürlü konuşmalarının da yer aldığı kayıtta TSK'nın darbe yapması yönünde telkinler de yeralıyor. Ersöz'ün arşivinden çıkan ses kaydının süresinin aslında 1 saat olduğu öğrenildi. Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde Karadayı'nın o dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan hakkında da hakaret içeren sözler sarfettiği öğrenildi. Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde görüştüğü gazeteci, işadamları ve politikacıların görüntülerini gizlice kaydettiği ortaya çıkan Ersöz'ün arşivinde daha önce görev yaptığı yerlerde elde edilen görüntü ve ses dosyalarının da yeraldığı belirtildi. 

[PAGE]

KILINÇ'TAN MUMCU'YA BASKI

Ersöz'ün arşivinde çıkan ses kayıtlarından birinin de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'a ait olduğu öğrenildi. Kılınç'ın, ses kaydında 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ANAP Lideri Mumcu'yu arayarak Meclis'e girmemeleri yönünde baskı yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. Kayıtta, Kılınç'ın konuşmasının yer yer sertleştiği ve hakaret içeren cümlelerin yer aldığı ifade edildi.