BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.479,43
HABER /  DÜNYA

Karadağ NATO'ya girmeye hazır!

Hırvatistan, Slovenya, Slovakya ve Lüksemburg'un NATO büyükelçileri, Karadağ'ın NATO'ya girmeye hazır olduğu mesajı verdi.

Abone ol

Resmi ziyaret kapsamında başkent Podgoritsa'da bulunan Hırvatistan , Slovenya , Slovakya ve Lüksemburg 'un NATO büyükelçileri, Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç, Başbakan Milo Cukanoviç, Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanı İgor Lukşiç'le bir araya geldi.

NATO büyükelçileri, Karadağ'ın Avro-Atlantik entegrasyon sürecinde ortaya koyduğu gelişmeyi takdir ederken, bu sürecin devamında da kendilerine tam destek vereceklerini ifade etti.

Balkanlar'da istikrarın güçlenmesi için tek çözüm yolunun Avro-Atlantik entegrasyon olduğunu vurgulayan Karadağ Başbakanı Cukanoviç de bunun hem Batı Balkan ülkeleri için hem de NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler için önemli olduğunu söyledi.

NATO büyükelçileri ise Karadağ'ın tüm NATO üyelerinin güvenini kazanacak gelişme kaydettiğine vurgu yaparak, böylelikle NATO üyeliğinden doğacak sorumlulukları da yerine getirmeye hazır olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç de büyükelçilerle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Karadağ gibi küçük ülkelerin NATO üyesi ülkelerden destek görmesinin kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizdi.