BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Karaciğeri iflas eden Davut'tan haber var

Balıkesir'de yolda bulduğu mantarı yiyen ve karaciğeri iflas eden minik Davut'tan müjdeli haber geldi. Davut'u hayata bağlayacak olan organ bulundu.

Abone ol

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde yaşayan 7 yaşındaki Davut Ünal, yolda gördüğü mantarı yiyince zehirlendi. Karaciğeri iflas eden Davut'un tek yaşama umudu ise, nakil olabilmesiydi. Aile uygun donör bulabilmek için yardım isterken Davut'u hayata bağlayacak organ Konya'dan geldi.

Yaklaşık bir hafta önce Bigadiç'in Kozpınar Köyü'nde meydana gelen olayda, 7 yaşındaki Davut Ünal, arkadaşlarıyla dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı yedi. Eve gittikten sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları onu, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki müdahale sonrasında ise, Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak uygulayacak tedavi olmadığını söyleyen hastane, Davut'u son olarak Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderdi. Mantardan zehirlenen Davut'un yapılan tetkikler sonrasında tek yaşama şansının karaciğer nakli olduğu açıklandı.

26400101-640x360.jpg 

AİLE YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Oğlunun yeniden hayata tutunması için acil karaciğer nakli olması gerektiğini dile getiren baba Kemal Ünal, "Nakil olmazsa çocuğumun yaşama şansı olmadığı söylendi. Yakınlarımı çağırdım, gönüllü olarak 15 kişi geldi. Hiçbiri uyumlu olmadığı için nakil yapılamadı. Durum çok ciddi. Gönüllü bağışçıları bekliyoruz. 0 Rh (+) grubundan organ olmadığı sürece çocuğumun yaşama şansı yok maalesef" dedi. Amca Cihan Ünal ise, yeğeni Davut'un gereksiz yere ilk gittiği hastanede tutulduğunu, zamanın geçmesiyle de durumunun ciddileştiğini öne sürdü. Uzmanlar ise, mantarları ayırt etmenin zor olduğunu, mantar zehirlenmelerinde bulantı, kusma, karın ağrısı gibi basit besin zehirlenmesi belirtilerinin yanı sıra öldürücü karaciğer ve böbrek yetmezliği de gelişebildiğini söyledi.


screen-shot-2014-10-19-at-16.13.08.pngORGAN BULUNDU DAVUT AMELİYATA ALINDI

Yardım çağrısının ardından Konya'da hayatını kaybeden bir kişinin organlarının bağışlanması üzerine minik Davut ameliyata alındı. Oğlunun yeniden hayata tutunması için hastane bahçesinde yakınlarıyla dua eden evli ve iki çocuk babası Kemal Ünal (38), "Mantardan zehirlendiğini sonradan öğrendiğimiz oğlumun hayata tutunması için organ nakli gerekiyordu. Gece telefonla ulaşıp uygun bir organ bulunduğunu belirttiler. Konya'dan getirilen karaciğerin nakledilmesi için oğlum bugün saat 09.30 sıralarında ameliyata alındı. Davut'un ameliyattan çıkmasını bekliyoruz. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur. organ bağışında bulunan duyarlı aileye de ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.