BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karaburun Balıkçı Limanı Protokolü

Arnavutköy Karaburun balıkçı barınaklarının işletme sözleşmesi düzenlenen bir protokolle yenilendi.

Abone ol

Arnavutköy Karaburun balıkçı barınaklarının işletme sözleşmesi düzenlenen bir protokolle yenilendi. 1983 yılında faaliyete geçen balıkçı limanı bundan böyle, Karaburun Köyü Muhtarlığı, Karaburun Köyü Su Ürünleri Kooperatifi, Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından müşterek olarak işletilecek.

Yeni ilçe Arnavutköy bir tarafı denize uzanan yönüyle deniz turizminin ve balıkçılığın geliştiği bir bölge. Özellikle Karaburun sahili ve Karaburun Balıkçı Limanı, bu güne kadar yeterince yatırım yapılmadığından geliştirilememişti. 1983 yılında devlet tarafından yaptırılan liman işletmesi ilçe olduktan sonra düzenlenen bir protokolle yenilendi.

Daha Modern Bir Liman Yapılacak

Yeni protokole göre liman işletmesini, Karaburun Köyü Muhtarlığı, Karaburun Köyü Su Ürünleri Kooperatifi, Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ortak yürütecek. Balıkçı limanında gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gereğine dikkat çekilerek, alt ve üst yapı ihtiyaçlarının tamamlanacağı bilgisi verildi. Protokol kapsamında oluşturulan yönetim kurulu ayda bir kez toplanacak. Liman işletme müdürü atamasının da yapılabileceği maddesi protokole eklendi. Protokol, limanın daha verimli olarak işletilebilmesi için gerekli her türlü alt ve üst yapı, inşaat, liman iç yollarının ve park sahalarının düzenlenmesi konusunda ortak görüş birliğine vardı.
Protokolü, Arnavutköy İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kaymakam Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Karaburun Köyü Muhtarı Durgut Doğru, Karaburun Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Niyazi Türkkolu imzaladılar.