BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.408,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabük'e T tipi cezaevi yapılıyor

Karabük'e yapılması kararlaştırılan ve yatırım programına alınan 'T' tipi kapalı ve yarı açık cezaevinin ihalesinin gerçekleştiği bildirildi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Adalet Bakanlığı döneminde Karabük'e yapılmasına karar verilen ve yatırım programına alınan "T" tipi kapalı ve yarı açık cezaevinin ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Karabük merkeze bağlı Zobran köyü sınırları içinde 70 dönümlük alana yapılacak olan "T" tipi cezaevinin bin kişilik olacağı ve bunun yanında personel içinde 20 lojman inşa edilecek. Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, mevcut cezaevinin 100 kişilik olduğunu ve ihtiyaca cevap vermediğini, yeni yapılacak ceza evinin bin kişilik olduğunu söyledi. Ceylan, "T" tipi yapılacak cezaevinin kapalı ve yarı açık şekilde inşa edileceğini, kapalı kısmının 656 kişilik olacağını belirterek, "Cezaevi Zobran köyü sınırları içinde 70 dönümlük bir alana yapılacak.

Bugün yapılan ihaleye 17 firma katıldı. Evrak incelemesinden sonra ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalar başlayacak. İşin bitim süresi 600 iş günü. Yani cezaevi iki yıl içinde bitirilecek. Ceza evi ile birlikte çalışan personel içinde 20 adet lojman inşa edilecek. Ceza evinde mahkum koğuşlarının yanı sıra bir bekleme salonu, kapalı spor salonu ve spor alanları bulunacak. Bu cezaevi dönemin Adalet Bakanı şimdiki Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin döneminde yatırım planına alındı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Cezaevinin yapılacağı alanla ilgili tüm kamulaştırma işlemleri daha önce yapılmıştı. Gerekli ödenek var. Cezaevi 20 milyona mal olacak" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nun da aynı bölgede olduğunu hatırlatan Mehmet Ceylan, aynı bölgede 500 öğrenci kapasiteli bir Polis Meslek Yüksek Okulu ve cezaevinin olmasının bölgeye hareketlilik kazandıracağını ifade etti.