BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

'Kara Pazartesi' Operasyonu'nun tetikçileri kimler?

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a pazar akşamı Türkiye'ye yapılan döviz operasyonunun tetikçilerinin açıklaması çağrısında bulundu.

Abone ol

Türkiye geçtiğmiz pazartesiye dolar kabusuyla uyanmıştı. Dolar 7 lirayı euro da 8 lirayı bulmuştu. Pazar akşamı dolar üzerinden Türkiye'yi hedef alan ABD'nin kulandığı tetikçiler kimlerdi? Merak edilen soruyu yazar Candaş Tolga Işık köşesinde sordu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a böyle seslendi:

"EKONOMİK TETİKÇİLERİ LÜTFEN İFŞA EDİNİZ"
"Ekonomi bir bilim. Döviz kuru (hareketi) da ekonomi biliminin sınırları dahilinde izah edilebilen bir kavram. Dolayısıyla dolar niye yükseldi, nasıl yükseldi muamma değil. Pazar akşamı Türkiye büyük bir operasyon yedi. İki saat içinde dolar kuru 1 lira arttı. Allah’tan Cumhurbaşkanı ve Ekonomi Bakanı hızlı müdahale etti. Aksi halde “Kara Pazartesi” başlığı altında piyasa öyle bir manipülasyona uğradı ki çok daha büyük bir kabusa uyanabilirdik pazartesi sabahı.

Hal böyleyken Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak’tan ricamız şudur: Pazar akşamı Türkiye’ye bu operasyonu kimin çektiğini biliyoruz ama kimleri kullandığını bilmiyoruz. Türkiye ekonomisine musallat olan bu ekonomik tetikçileri lütfen ifşa ediniz. Darbe sadece polisle, savcı-hakimle, askerle yapılmaz. Bir milletin istiklali ve istikbali sadece silahla elinden alınmaz. Bu bir ekonomik darbe girişimidir ve sorumlularını bilmek hepimizin hakkıdır."