BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Kara Kartal için ikinci yuva

deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak lider Beşiktaş, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlar alıyor.

Abone ol

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan siyah-beyazlılar, Ankara'daki kritik maç öncesi, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlarıyla dikkati çekiyor.

''Kara Kartallar'', Ankara takımlarıyla son 8 sezonda deplasmanda yaptığı toplam 22 lig maçında 16 galibiyet alırken, 5 kez berabere kaldı, sadece 1 kez kaybetti.

Beşiktaş, bu süre içindeki maçlarda başkent takımlarının filelerini toplam 43 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü.

Ankara'daki son 22 lig maçından 19'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandıran siyah-beyazlılar, sadece 3 karşılaşmada gol yollarında suskun kaldı.

SON YENİLGİ 2005'TE

Beşiktaş, Ankara takımlarına karşı ligdeki son yenilgisini 25 Eylül 2005 tarihinde Ankaraspor'a 2-0 kaybederek aldı.

Bu tarihten sonra başkent takımlarıyla rakip sahada 11 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, bunlardan 9'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı.

Ankara takımlarına karşı deplasmandaki son 6 maçını da kazanan Beşiktaş, bu sezonki karşılaşmalarda Gençlerbirliği'ni 3-1, Hacettepe'yi 3-2, Ankaraspor'u da geçen hafta 4-1 mağlup etti.

Beşiktaş, son 8 sezonda Ankara'da yaptığı lig maçlarında Ankaragücü'nü 6 kez yenip, 1 kez berabere kalırken, Gençlerbirliği'ne karşı 6 kez galip geldi, 2 kez de eşitliği bozamadı. Ankaraspor'la başkentte yaptığı 5 lig maçından 2'sini kazanan, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, 1 kez yenilirken, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Hacettepe ile yaptığı birer maçı da kazanmasını bildi.