BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Soğuk ve kar yağışı batıya geri döndü. Trakya ve İstanbul felç oldu. Peki bu ne kadar sürecek? İllerin üç günlük hava durumu...

Abone ol

Türkiye'nin batısında aralıklı kar devam ederken, bugün iç kesimlerde kuvvetli karayelle birlikte yoğun tipi ve kar yağışı var.

Bugün Karadeniz’de de fırtına ile beraber kar yağışları görülüyor. Bu gece batıda havanın açmasına bağlı olarak, kuvvetli don ve buzlanma olacak, Ege ve Akdeniz’de de zirai don tehlikesi var.

ÜÇ GÜNLÜK HAVA DURUMU



BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

KAR BU ÖĞLEN İSTANBUL'U TERK EDİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kentteki kar yağışıyla ilgili yazılı bi basın açıklaması yaptı. Kar yağışının öğlen saatlerinde İstanbul'u terk edeceği açıklandı!
  • Marmara'da geceki yoğun kar ve tipi hafifledi, hatta Trakya açıyor, kar; Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik'te akşama dek sürecek. Sürücüler dikkat: bu gece yağışların kesilip, havanın açması kuvvetli buzlanma yaratacak. Gece Edirne -5, Çanakkale -3 dereceye inecek.
  • İç Anadolu bugün yoğun kar ve tipinin etkisinde. Sıcaklık 0,1 derece. Rüzgar hissedilen sıcaklığı -7 dereceye kadar düşürüyor. Bugün en yoğun kar yağışı Sivas, Kayseri, Yozgat çevresinde var. Yarınki yağışlar ise hafif. 
  • Ege'de bugün haftanın en soğuk günü, kıyılar açıyor ama güneşe rağmen, kuvvetli soğuk var. Bu gece zirai don riski artacak. İki gün Uşak, Kütahya ve Afyon'a aralıklı kar yağacak.
  • Bugün Akdeniz'de 4 gün sürecek soğuma başladı. Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş’a hafif kar yağıyor. Diğer kentler sağanak yağmurlu. Yarın Diyarbakır’a da kar yağacak.
  • Doğu Anadolu'da bugün yeniden kar başladı, Perşembe daha fazla soğuma ile daha yoğun kar yağışları görülecek.
  • Karadenizliler dikkat: bugün fırtına var ve kuvvetli karayel havayı çok soğuttu, yağışlar kar ve tipiye dönüşüyor. Zonguldak’tan, Samsun ve Giresun’a kadar kıyılara dahi bugün kar yağacak. Trabzon’a ise kar perşembe günü ulaşacak.