BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı bugün de sürecek mi?

İstanbul'da 1 saat aralıksız yağan kar hayatı felç etti. Peki bugün hava nasıl olacak?

Abone ol

İstanbul'a dün akşam bir saat yağan kar, kenti esir aldı. Araçlar yollarda kaldı, şanslı olanlar adım adım ilerledi, otobüslere sığmayan binlerce yolcu ise soğuğa rağmen evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı

İstanbul son yılların belki de en kötü kar şokunu yaşadı. Şehrin merkezinde saat 17.00'de başlayıp bir saat süren yoğun kar yağışı, İstanbulluları adeta rehin aldı. Ana arterlerde trafik felç olurken mesai saati bitimine denk gelen yağış sonrası köprü yolları, D-100 ve TEM'de trafik durdu. Yollarda kalan binlerce İstanbullu, ana caddelerden evlerine yürüyerek gitmeye çalıştı. İstanbullular güne güneşli bir havayla başladı.

KAR ÇİLESİ OBJEKTİFLERE BÖYLE YANSIDI

Ancak, öğleden sonra kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı erken başladı. Kentin büyük bölümünde ise 17.00'de aniden bastıran yoğun kar yağışı, saatler süren kâbusa dönüştü. Bazı televizyonların öğleden sonra kar uyarısı yapması üzerine bazı okullar öğrencilerini erken evlerine yolladı.

VATANDAŞ YOLLARDA MAHSUR KALDI

Sabahki güneşli havaya aldanıp araçlarıyla yola çıkanlar ise mesai bitiminde saatlerce yolda mahsur kaldı. Ana arterlerde trafik milim milim akarken ara yollarda ise tamamen durdu. Belediye otobüslerine iki katı yolcu binince yolcuların çoğu araçtan inip yürümek zorunda kaldı. Metrobüsler de saatlerce devre dışı kaldı. Vatandaşlar, yayalara kapalı olan Boğaziçi Köprüsü'nden yürüyerek geçti. Boğaziçi Köprüsü, saat 21.00 sıralarında tuzlama çalışmaları için bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Büyükşehir Belediye ekipleri, hazırlıksız yakalandıkları kara karşı ana arterlerde trafiği açmak için tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Ancak trafiğin açılması için çok da etkisi olmadı. İDO, arabalı vapur seferlerini iptal etti ancak şehir hatları trafiği bir nebze de olsa rahatlattı. Kara yollarının tıkalı olması, motor ve vapurlara talepleri arttırdı.

BUGÜN DE KAR VAR

Kar yağışının bugün Avrupa yakasında öğle saatlerine kadar devam edeceği, Anadolu yakasında ise öğleden sonraya kadar devam edeceği belirtildi. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin edilirken günün en düşük sıcaklığının eksi 3 en yüksek sıcaklığının ise 3 derece olması bekleniyor. Çarşamba günü hava sıcaklığının 3-5 derece arasında olacağı haftasonuna kadar soğuk ve yağmurlu havanın etkisini devam ettireceği kaydedildi.

BEŞİKTAŞ-ŞİŞLİ

Kar yağışının trafiği en çok etkilediği yerler arasında Levent-Beşiktaş da vardı. Mecidiyeköy rampasında iki otobüsün kayması üzerine yolcular metrobüslere akın etti. Yollar yoğun yağışta kar tutarken, Karaköy-Beşiktaş- Ortaköy-Boğaz hattındaki trafik de kilitlendi. FSM Köprüsü'nün Anadolu yakası yönündeki geçiş trafiğinin kuyruğu, Mahmutbey gişelerine kadar uzadı.

BAKIRKÖY-AVCILAR
Bakırköy ve Küçükçekmece'de kar yağışı yarım saat sürdü. Beylikdüzü Belediyesi ekipleri tuzlama yaptı. Küçükçekmece, Bakırköy ve Esenler ise dünkü kâbusu en az hasarla atlatan ilçeler oldu. Büyükçekmece ve Çatalca'da yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldı.

FATİH-ZEYTİNBURNU
Fatih, Eyüp, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da yaklaşık yarım saat süren kar yağışı Kemerburgaz ve Göktürk'ün trafiğini etkiledi.

SARIYER KİLİTLENDİ
Kar yağışı önce Sarıyer'de etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle yerler beyaz örtü ile kaplandı. Havanın soğuk olması nedeniylede yollarda don olayının meydana gelmesi nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yağışlar zayıfta olsa devam ediyor. Hacıosman bayırından Zincirlikuyu'ya, Levent'ten Maslak'a kadar aşırı yoğunluk sürücüleri perişan etti.

BEYOĞLU-TAKSİM
Beyoğlu bölgesinde 16.30'da başlayıp 18.00'e kadar süren kar Taksim Meydanı'ndaki trafiği felç etti. Duraklarda belediye otobüslerini bekleyenler, birbirlerini ezdi. Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe'de de evlerine gitmek için yollara çıkan binlerce araç sürücüsü ve toplu ulaşım araçlarını kullanan yolcular yollarda mahsur kaldı.

BEYLİKDÜZÜ-BALMUMCU ARASI TAM 4 SAAT SÜRDÜ

Beylikdüzü'nden Balmumcu'daki Sabah binasına gelmek için 16.00'da çıktım. Metrobüse 17.00'de binebildim. Halıcıoğlu durağına geldiğimizde insanların metrobüs yolunda Avcılar yönüne doğru yürüdüğünü gördüm. Duraklarda yığılan yolcular nihayet pes edip metrobüs yoluna çıkıp yürümeye başlamıştı. Çağlayan'a vardığımızda aracımız durdu. Saatlerdir yolda olan yüzlerce kişiyle birlikte Zincirlikuyu'ya vardığımızda saat 19.55'i gösteriyordu.

YURTTA EĞİTİM DURDU

İç Ege, Orta Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'da etkili olan kar, hayatı felç etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle 18 ilde, okullar 1 ve 2 gün arasında tatil edildi. Bazı şehirlerarası yollarla 5 bin köy yolu ulaşıma kapandı. Okullar Samsun'un Ladik ilçesinde 3 gün, Çorum, Sivas, Tokat, Bingöl ve Nevşehir'in Hacıbektaş, Muş'un Varto ilçesi ile Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2 gün, Zonguldak, Aksaray, Kütahya, Ordu'nun Mesudiye, Akkuş, Kumru, Gölköy, Gürgentepe ve Kabadüz ilçeleri, Samsun'un Asarcık ilçesi, Uşak merkez ile Eşme, Banaz, Sivaslı ve Karahallı ilçeleri, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ile Akşehir, Tuzlukçu ve Altınekin ilçeleri, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi, Nevşehir'in Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri, Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ilçeleri, Erzurum'un Karayazı ilçesi, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi ve Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ise 1 gün tatil edildi. Erzurum -Ağrı karayolunda mahsur kalan 200 kadar yolcu 8 saat sonra kurtarıldı Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde eğitime bir Ordu'nun 14 ilçesi ile Gümüşhane'nin Torul ve Kürtün ilçesi ve Giresun'un bazı ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.

KIL ÇADIRI SAYESİNDE HAYATA TUTUNDULAR

Antalya 'nın Akseki ilçesi Giden Gelmez Dağları'nda iki gün mahsur kalan çoban ve eşi, Antalya İl Özel İdaresi ekibi tarafından kurtarıldı. İki gün karda mahsur kalan çoban ve eşinin kurdukları kıl çadırla hayata tutunduğu belirtildi. 48 saati aşkın çalışma sonrası karda tünel açılarak ulaşılan çiftin, kar suyu içtikleri öğrenildi.