BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kar tatili ilan edilen üniversiteler

Soğuk hava ve şiddetli kar yağışı üniversitedeki eğitimleri de etkiledi. İşte il il kar tatili ilan edilen üniversiteler...

Abone ol

Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı üniversiteler eğitime ara verdi, sınavlarını erteledi.

Kar nedeniyle eğitime ara veren üniversiteler şöyle:

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

Yapılan açıklamaya göre; Kötü hava şartları nedeniyle 6-7 Ocak tarihlerinde yapılacak olan final sınavları 10-11 Ocak tarihlerine alınmıştır. Dersler 8 Ocak tarihinde başlayacaktır.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
Hava muhalefeti nedeniyle 07-08 Ocak 2015 tarihinde üniversitemiz tatil edilmiştir. Tüm akademik ve idari personel izinlidir. Bu tarihlerde yapılacak olan sınavların telafi tarihleri ayrıca bildirilecektir.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Marmara Üniversitesi olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verdiğini duyurdu.
Üniversiteden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“7 Ocak Çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeni ile öğrencilerimize tatil ilan edildi.. Bu tarihteki sınavlar ertelendi."

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Denizli'de kar yağışı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) bazı ilçelerdeki birimlerinde eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı. Ancak Merkez, Buldan ve Kale'de eğitim öğretime ve sınavlara devam edileceği bildirildi.

PAÜ'den yapılan açıklamada, 7 Ocak Çarşamba Acıpayam, Bekilli, Çal, Çivril, Honaz ve Tavas'ta bulunan akademik birimlerde olumsuz ulaşım koşulları nedeniyle sınavlar dahil, eğitim öğretime bir gün daha ara verildiği belirtildi.

Denizli merkezde Kınıklı ve Üçler kampüslerindeki akademik birimlerle Denizli Teknik Bilimler, Buldan ve Kale Meslek Yüksek Okulları'nda eğitim öğretime ve sınavlara devam edileceği duyuruldu. Açıklamada, tüm personel için normal mesainin geçerli olduğu belirtildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi. Selçuk Üniversitesi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 Ocak Çarşamba günü Üniversitemiz Silifke Taşucu haricindeki tüm birimlerimizde eğitim - öğretime bir gün süreyle ara verildi. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacak" denildi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Kocaeli Üniversitesi'nde 7 Ocak'ta da tatil
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 7 Ocak'ta ara verildi. KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı 7 Ocak'ta eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
Devam eden kötü hava şartları nedeniyle, 7 Ocak 2015 Çarşamba günü Üniversitemiz kapalı olacaktır. 7 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılması planlanan lisans-önlisans-lisansüstü final sınavları, jüri sunumları ve İngilizce Hazırlık Programı dersleri iptal edilmiştir.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Ağır hava koşulları nedeniyle 7 Ocak 2015 Çarşamba günü üniversitemizin tüm kampüslerinde (gündüz ve ikinci öğretim ile yükseklisans programları dahil) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.
7 Ocak 2015 tarihinde yapılması gereken mazeret sınavları ertelenmiştir. Bu sınavların yapılacağı gün ve saatler üniversite web sitesinde ilan edilecektir.

MARMARA ÜNİVRESİTESİ

7 Ocak 2015 Çarşamba günü yoğun kar yağışı nedeni ile öğrencilerimize tatil ilan edilmiştir.
Bu tarihteki sınavlar ertelenmiştir.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

Beykent Üniversitesi Facebook sayfasından şu duyuruyu paylaştı:
Hava muhalefeti sebebiyle 07 Ocak 2015 Çarşamba günü tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari kadromuz için tüm gün tatil edilmiştir.
Yarın yapılacak olan sınavlar 11 Ocak Pazar gününe ertelenmiş olup, 07 Ocak 2015 tarihli sınav saatleri ve sınıflarında degisiklik yapilmadan gerçekleştirilecektir.

İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

Rektörlükten yapılan açıklama şu şeklide:
Devam eden kötü hava koşulları nedeniyle 7 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılacak tüm sınavlar iptal edilerek Eğitim-Öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
7 Ocak Çarşamba günü yapılacak sınavların tarihleri daha sohra duyurulacaktır.

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ

Olumsuz hava şartları dolayısıyla 7 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılması planlanan tüm ders ve sınavlar öğrencilerimiz için ertelenmiştir.
Sınav tarihleri ilerleyen günlerde duyurulacaktır. Üniversitemiz gün boyu açık olacaktır.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Kötü hava şartları dolayısıyla 7 Ocak 2015 Çarşamba günü eğitim-öğretime tam gün ara verilmistir. 7 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılması planlanan sınavlar ertelenmiştir. Sınavlar tarihleri ileri tarihlerde duyurulacaktır.(Bu duyuru sadece öğrenciler için geçerlidir, akademik ve idari personeli kapsamamaktadır.)

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ

07 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılması planlanan sınavlar, kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmiştir.
Ertelenen sınav tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Hava muhalefeti nedeniyle 6 Ocak 2015 saat 18.00'dan sonra yapılacak tüm sınavlar ile 7 Ocak 2015 Çarşamba günü planlanmış tüm sınavlar ertelenmiştir.

OKAN ÜNİVERSİTESİ

Okan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada yoğun kar yoğun nedeniyle eğitime ara verildiği ve sınavların ertelendiği duyuruldu. Üniversite tarafından şöyle denildi:
“Üniversitemizde 7 Ocak Çarşamba günü yapılması planlanan sınavlar, İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ertelenen sınavların yapılacağı tarihler daha sonra bildirilecek.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nden yapılan açıklamada 7 Ocak’ta yapılacak sınavlar ile lisansüstü mülakatların ertelendiği duyuruldu. Üniversite tarafından şu açıklama yapıldı:
“7 Ocak Çarşamba tarihli bütünleme sınavları, yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Ocak Cumartesi gününe ertelendi . Hazırlık Sınıfı için yapılacak “midyear exam”, 9 Ocak 2 Cuma günü saat 10.00’a alındı. Sınav yeri aynı. 7 Ocak Çarşamba günü yapılacak lisansüstü mülakatları da yine hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe alındı. Yeni mülakat tarihleri, ilgili enstitülerce ilan edilecek.”

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre olumsuz hava şartları nedeniyle 7-8 Ocak’ta eğitime ara verildi, sınavlar ertelendi. Üniversite tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:
“İlimiz genelinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemiz Senato Kararı ile 07-08 Ocak tarihlerinde eğitime ve sınavlara ara verildi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz döneminin 07-08 Ocak tarihlerinde yapılacak olan final sınavları 10-11 Ocak Cumartesi ve Pazar günlerinde düzenlenecek. Sınav programları birimler tarafından planlanıp duyuruları web sayfalarında yayınlanacak.”