BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Kar bastıracak haftasonu bu iller aman dikkat!

Hava durumu haftasonu fena aman dikkat! Meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul ve İzmir hava durumu başta olmak üzere sağanak yağış etkili olacak. Doğu'da ise haftasonu kar yağışı var.

Abone ol

Hava durumu haftasonu meteoroloji uyardı kar Doğu'da bastıracak. Batı'da yer yer etkili sağanak yağış görülecek. Özellikle İstanbul ve İzmir hava durumuna dikkat fırtınanın da etkisi ile sağanak yağışlar daha etkili hissedilecek. Doğu'da haftasonu kar yağışı etkili olacak aman dikkat!

Peki Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, ve Edirne hava durumu nasıl olacak son meteoroloji tahmini...

İSTANBUL HAVA DURUMU HAFTASONU ALARMI!

İSTANBUL hava durumu için meteoroloji alarm verdi dünden beri etkili olan sağanak yağış haftasonu da etkili olacak. Bugün Marmara'da İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Bursa çevrelerinde yağış geçişleri bekleniyor. 

İstanbul için 5 günlük hava durumu...

BATI'DA YAĞMUR FIRTINA DOĞU'DA KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde sağanak yağış bekleniyor. Bugün Marmara'da İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Bursa çevrelerinde yağış geçişleri bekleniyor.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde yağış görülmeyecek. Karadeniz'in kıyı şeridi boyunca yağışlar etkili olacak. Doğu Anadolu'nun tamamı yağışlı olacak. Cumartesi günü yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Havanın da soğumasıyla özellikle kuzeydoğu kesimlerde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Hatay, Artvin ve Elazığ ile bu sabah ilk saatlerde İzmir ve Isparta çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Van, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Ağrı'nın güneyi, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdumuzun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (30-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

CUMARTESİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Cumartesi günü yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Havanın da soğumasıyla özellikle kuzeydoğu kesimlerde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.