BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

Kaptan 'ateş açıldı' iddiasını yalanladı

Bandırma Limanı'na kayıtlı 'Geçiciler- 1' adlı teknenin kaptanı Muzaffer Geçici, Rusya'nın Türk balıkçı teknesine uyarı amaçlı ateş açtık iddialarını yalanladı.

Abone ol

RUSYA'nın, Yunanistan'ın Limni Adası açıklarında 'Smetlivy' adlı destroyerin bu sabah ‘çarpışmayı önlemek için uyarı ateşi açtığı" iddiaları balıkçı teknesinin kaptanı tarafından yalanlandı.

Rus donanmasına ait savaş gemisinin bu sabah Ege Denizi'nin uluslararası sularında çarpışma noktasına geldiği iddia edilen Bandırma Limanı'na kayıtlı 'Geçiciler- 1' adlı teknenin kaptanı Muzaffer Geçici’ye DHA muhabiri cep telefonuyla ulaştı.

"BÖYLE BİR OLAYI FARK ETMEDİK"

Bugün saat 19.00 sıralarında irtibat kurduğumuz kaptan Muzaffer Geçici,

Rusya ile bu kez de Ege denizi krizi yaşanıyor. Rusya, Türk balıkçı teknesine ateş açıldığını duyurdu. Tansiyonu yükselten bu açıklama sonrası Rusya'dan ikinci bir açıklama geldi ve Türkiye uyarıldı.

Gökçeada’nın 5-6 mil açıklarında avlanmayı sürdürdüklerini söyledi. Rus donanmasına ait 'Kashin' sınıfı 810 borda numaralı güdümlü füze destroyeri 'Smetlivy' in kendilerine ateş açtığını fark etmediklerini belirten kaptan Muzaffer Geçici, şunları söyledi:

"Gökçeada ile Bozcaada arasında avlanıyorduk. Stop halindeki savaş gemisinin bir mil açığından geçtik. Gemimizde kamera sistemleri var. Sahil Güvenlik yetkililerine verdik. Onlar stop vaziyetteydi. Biz yolumuza gidiyorduk. Onların Rus gemisi olduğunu dahi bilmiyorduk. NATO gemisi zannettik. Saat 08.30’da yanlarından geçtik. Bize bir taciz veya ateş olduğunu duymadık. Şu anda Gökçeada’nın 5-6 mil açığındayız. Yanımızda Sahil Güvenlik 308 var. İfade verdik. Kamera görüntülerini de teslim ettik. O geminin Rus gemisi olacağı aklımızdan dahi geçmedi."

BUGÜN NELER YAŞANDI?