BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kapsama alanları yetersiz!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kapsama alanlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, GSM operatörlerinin yüzde 92-95 olarak açıkladıkları kapsam alanı verilerinin yeterli ölçü olmadığını söyledi.

Seçim döneminde kapsama alanlarının yetersizliğine yakından şahit olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bunun mutlaka giderilmesi lazım. Biz diyoruz 'alo' diyince memleketin her köşesinden ses gelsin. Bu bizim birnici önceliğimiz" dedi.
Telekom Sosyal Tesisleri'nde ekonomi muhabirleriyle iftar yemeğinde biraraya gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yemeğin ardından gazetecilerin çeşitli sorularını cevapladı.

Yıldırım, iptal edilen üçüncü nesil lisans ihalesine ilişkin bir soru üzerine, Telekomünikasyon Kurumu'nun, konu ile ilgili gerekçeli kararı açıkladığını belirterek, "3. Nesil ihalesinde yarışın aynı anda başlaması lazımdı. Bunu istiyorduk. Aralarındaki anlaşmazlıkların sulhla sonuçlanmasını da istiyoruz. Ayrıca, bu iptal bir fırsatı da beraberinde getirmiştir. Şimdi şartname tekrar gözden geçirilecek" dedi.

"HIZLI TRENİN 'H'SİNİ BİLMEYENLER TARTIŞIYOR"

Ayrıca, hızlı trenin kaza riski olduğuna dair açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, bu açıklamaları yapanları, hızlı trenin 'h'sini bilmeyen olarak tanımlayarak, bu tür tartışmaların bilim adamları arasında yapılması gerektiğini söyledi.

Bu açıklamaların, bilgi ve belgeye dayanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "O zaman ben de çıkıp bilgi belgeye dayanmadan bağırayım. Milletin kafasını karıştırmamak lazım. Hareket halinde olan her şeyin kaza riski elbette ki vardır. Uçakta ve karayolunda olduğu gibi. Almanya ve Japonya'da hızlı tren kazasında yüzlerce kişi öldü. Bunun nedenlerine de iyi bakmak lazım. Biz boşuna mı 6 aydır test yapıyoruz" şeklinde konuştu.