BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Kaplanlara özel yüzme havuzlu villa

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan getirilen 2 Amur kaplanı ziyaretçilerini bekliyor. 3 günde bir kuzu yiyen kaplanların bulundukları hav...

Abone ol

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Almanya’dan getirilen 2 Amur kaplanı ziyaretçilerini bekliyor. 3 günde bir kuzu yiyen kaplanların bulundukları havuzlu barınak ise lüks villaları aratmıyor.
Bursa’da 1998 yılında 206 bin metrekare alan üzerine kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde son 5 yıldır yaşanan değişim devam ediyor. Yeni barınaklar yapılması ve yeni türlerin getirilmesi yönündeki çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üyeliğin sağlanmasıyla birlikte zürafa, zebra, kanguru ve gülen kuş gibi yeni hayvanların ardından şimdi de Bursa’ya Amur kaplanlarını kazandırdı. EAZA aracıyla yapılan görüşmeler neticesinde Almanya’daki iki hayvanat bahçesinden bir dişi ve bir erkek Amur kaplanı getirildi. Kaplanlar, barınağın açık bölümüne çıkarak kendilerini göstermeye başladı. Özel olarak hazırlanan ve içinde küçük bir havuz da bulunan barınaklarına uyum sağlayan Amur kaplanları ziyaretçilerini bekliyor.

3 GÜNDE BİR KUZU YİYORLAR
Barınakları tabiattaki doğal ortamları gibi hazırlanan kaplanların beslenmesine de özen gösteriliyor. Suda yüzmeyi seven kapanların sıra ile açık alana çıkarıldığını ifade eden Bursa Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı, en kısa zamanda ikisinin de aynı anda kendilerine ayrılan yerde olacağını söyledi. Kırmızı et ve tavuk ile beslenen kaplanları hafta bir kez aç bıraktıklarını belirten Sığırcı, kaplanların günde 3 kilo et yediğini, ikisinin 3 günde bir kuzuyu bitirdiğini ifade etti.
(İHA)