BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

Kapıcı sokakta 800 lira buldu ve...

Kapıcı, sokakta bulduğu 800 lirayı belediye görevlilerine teslim ederek sahibine ulaştırdı.

Abone ol

Çankırı'da kapıcı, sokakta bulduğu 800 liralık emekli maaşının sahibine teslim edilmesini sağladı.

Çırağan Sitesi'nde kapıcılık yapan Mehmet Doğan (40), eşiyle apartman aidatlarını bankaya yatırdıktan sonra eve dönerken yolda bulduğu 800 lirayı Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim etti. Müdürlükten yapılan anonsun ardından para, belediyeye gelen sahibine ulaştırıldı.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, banka dönüşünde eşinin yolda bulduğu parayı gösterdiğini belirterek, durumu polise bildirdiğini söyledi.

Polisin yönlendirmesiyle zabıta müdürlüğüne gittiklerini belirten Doğan, "Tutanak eşliğinde parayı belediyeye teslim ettik. Belediye tarafından bir miktar para bulunduğu anonsu yapıldı. Paranın sahibi kadın, belediyeye gelerek kaybettiği parayı aldı" şeklinde konuştu.

Doğan, şunları dile getirdi:

"Parayı ilk bulduğumda emekli birinin düşürmüş olabileceğini düşünmüştüm. Yokluk içinde büyüdük. Bir ihtiyaç sahibinin, ya da borcu olan birinin bu parayı düşürdüğünü düşünerek, hemen sahibine ulaştırmak için acele ettik. Paranın sahibi kadının da eşi hayatını kaybetmiş. Eşinin maaşıymış, çocukları yetimmiş. Paranın onlar için ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum. Böyle bir şeye vesile olduğum için çok mutluyum."

- "Rahmetli eşimin maaşıydı"

Paranın sahibi Nuran Alabay da insanlığın ölmediğini gördüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Zor şartlarda yaşadıklarını anlatan Alabay, "Rahmetli eşimin maaşıydı, yeni çekmiştik, yolda düşürmüşüz. 'Bulundu' dendiğinde çok mutlu oldum. Hala böyle insanların olduğunu bilmek çok güzel. Allah bulup da getirenden razı olsun. İlerleyen günlerde aileyi ziyaret ederek, teşekkür edeceğim" diye konuştu. 

Belediye Zabıta Müdürlüğüne de teşekkür eden Alabay, "Bu insanlar gibi dürüst insanların daha da çoğalmasını, kimsenin hakkının kimseye geçmemesini diliyorum" ifadesini kullandı.