BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kapalıçarşı'da 'Engelleri sevgiyle aşıyoruz' yürüyüşü

Kapalıçarşı'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla "Engelleri sevgiyle aşıyoruz" yürüyüşü gerçekleştirildi. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, amaçlarının engelliler için farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Abone ol

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla 11 Mayıs 2018
tarihinde saat 11:00’de Kapalıçarşı Beyazıt Kapı girişinde başlayıp
Nuruosmaniye kapıda tamamlanan ‘’Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz’’
yürüyüşü düzenlendi.

Büyük bir katılımcıyla, Kapalıçarşı’nın içinde gerçekleşen yürüyüş; engelli insanların hayatını kolaylaştırmak adına farkındalık yaratması için gerçekleşti.

KARANFİL DAĞITTILAR
Oldukça renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte engelli öğrenciler ve Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından turistlere
karanfiller verildi.

Engelli öğrencilerin geçişi sırasında Kapalıçarşı esnafı ve çarşıda bulunan yerli yabancı turistler alkışlarıyla yürüyüşe eşlik ettiler.

KURTULMUŞ: AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK
Nuruosmaniye Kapısında kısa bir konuşma yapan, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş; “Yaşam hakkı hepimiz için kutsaldır. Özgürlüğümüz bir başkasının özgürlüğüne müdahale ettiğimizde sona erer. Nasıl yolda yürümek, toplu taşıma araçlarını kullanmak, çalışmak, okumak bizim hakkımızsa engelli insanların da hakkı. Onları bu haktan mahrum edecek her şey bizden uzaktır. Bu hafta bildiğiniz üzere “Engelliler Haftası”. Biz de Kapalıçarşı olarak bu hafta için böyle farklı bir organizasyon düzenledik. Amacımız farkındalık yaratarak, farklılıklarımızı ortadan kaldırmak. Hepimiz bir engelli adayıyız. Bunu unutmadan hayatımızı yaşayalım ve engelli insanlarımıza destek olalım."