BIST 9.755
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,93
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kapadokyaya uzaydan görülebilen heykeller!

Kapadokya'ya uzaydan görülebilen heykeller yapıldı. Heykeller her güneş battığında parlayacak. İşte o heykeller;

Abone ol

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı ve uzaydan görülebilen heykelleri ile tanınan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, Kapadokya’daki yeni heykellerinin yapımını tamamladı. 15 bin ton taş kullanılan ve 200 kişinin çalıştığı heykeller, 400 kilometre yükseklikten görülebilecek.

Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesi sınırlarındaki Karadağ bölgesinde 2 yıl önce ''Hayatın Ritmi'' adını verdiği 2 heykel yapan Andrew Rogers, 3 aylık çalışma sonucu taşları yontarak 6 heykelin daha yapımını tamamladı.

GÜNEŞİN HER BATIŞINDA PARLAYACAK

Andrew Rogers, heykellerinin biriyle ilgili olarak ''Yaşam şekillerini ifade etmeye çalıştığım 12 sütundan oluşan heykelin bir sütunu, üzerindeki yaldız sayesinde güneşin her batışında parlayacak ve bu çevreden dikkati çekecek, gözlenebilecek. Diğer eserlerim de insanların her yöne dağıldığını anlatıyor, yaşam şekillerini belirten bir heykeller grubu. Burası uzay anıtı gibi adlandırabilecek yer görüntüsünde'' dedi.

Kapadokya bölgesinin, medeniyetlerin birleştiği doğu ve batı sentezinin ortasında çok önemli bir medeniyet merkezi olduğunu kaydeden Rogers, ''Bu heykeller geçmiş kültürleri ve tarihi yansıttığı için buradadır'' diye konuştu.

''Kainata taşlarla fısıldayan adam'' olarak da tanınan Rogers, daha önce İsrail Arava Çölü, Şili Atacama Çölü, Bolivya Altiplano Bölgesi, Sri Lanka Krunegala Bölgesi, Avustralya'nın Geelong yöresi, İzlanda'nın Akureyri noktası, Çin'deki Gobi Çölü'nde ve Hindistan'da dev heykeller yapmıştı. Kapadokya'da bulunan, yükseklikleri 10 metreye ulaşan heykeller, Rogers'ın en son yaptığı eserler olarak biliniyor.

İŞTE UZAYDAN GÖRÜLEBİLEN HEYKELLER

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]

[PAGE]


[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]