BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  GÜNCEL

Kandil'i 'terminatörler' vurdu! İran'a doğru kaçıyorlar...

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin Kandil ve çevresinde pazar günü 20 uçakla 14 kritik hedefi vurmasının ardından önceki gece de Kandil, Hakurk ve Avaşin-Basyan savaş uçaklarının hedefi oldu. ‘Terminatör’ olarak bilinen F-4 2020'ler teröristlere ölüm yağdırdı...

Abone ol

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin Kandil ve çevresinde pazar günü 20 uçakla 14 kritik hedefi vurmasının ardından önceki gece de Kandil, Hakurk ve Avaşin-Basyan savaş uçaklarının hedefi oldu. ‘Hava-yer’ görevi olan ve ‘Terminatör’ olarak bilinen F-4 2020 uçaklarının çoğunlukta olduğu ve F-16’ların da katıldığı hava harekâtlarında, terör örgütü PKK’nın sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef, lazer güdümlü hassas bombalarla vurularak imha edildi.

İRAN’A DOĞRU KAÇIYORLAR... Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), zor coğrafi koşullar nedeniyle bölgede hava harekâtlarına ağırlık verirken, kara birliklerinin Kandil istikametine sarkma operasyonu da devam ediyor. Sınırdan 30 kilometre kadar derinliğe inen komandolar, ele geçirdikleri yerlerde üs kurma çalışmalarını sürdürüyor. TSK ve MİT unsurları da bölgede eşgüdüm içinde çalışırken, terör örgütünün elebaşları arasında İran istikametine doğru hareketlilik yaşandığı bilgilerine ulaşıldığı bildirildi. 

Orgeneral Hulusi Akar, harekât merkezine giderken Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanmaya başlayacağı yeni üniformayı giydi.

DÖNÜŞ YOK... Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak’taki terör hedeflerine yönelik harekâtın bir bölümünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı harekât merkezinden bizzat takip edildi. Orgeneral Akar'a, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal da eşlik etti. Orgeneral Akar, Türkiye’nin çevresinde belirsizlikler, istikrarsızlıklar ve sıkıntıların olduğunu belirterek, “Bunlara karşı yapmamız gerekeni yapıyor, almamız gereken tedbirleri alıyoruz” dedi. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin sürdürüleceğini vurgulayan Orgeneral Akar, “Bundan dönüş yok. Bu sefer tüm teröristlerin üzerine gidip, sonunu getirmek için kararlıyız” diye konuştu.