BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kanarya gibi öten 4 ayaklı civciv

Gebze'de civciv yetiştiren çiftçi, dört ayaklı civcivini görünce şaşırdı hem de sevindi. İşte o çiftçi kanarya gibi öten civcivin incelenmesini istiyor.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Sultan Orhan Mahallesinde ikamet eden ve geçimini civciv üretip satarak sağlayan Mehmet Erol 2 gün önce dünyaya gelen civcivlerinden 1 tanesinin 4 ayaklı çıktığına fark etti. Aynı zamanda kanarya gibi öten civcivin sahibi Mehmet Erol'un komşuların ve çevre esnafın ilgi odağı olan 4 ayaklı civcivin 2 gün önce yumurtadan çıktığı ve kümese girip civcivi gördüğünde bu durama çok şaşırdığını dile getirdi.

Civcivin dört ayağı olduğunu fark edince çok şaşırdığını, yıllardır civciv yetiştirdiğini, hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını aktaran Mehmet Erol; "Bu olaya bir anlam veremiyoruz ama Allah'ın bir hikmeti olarak görüyoruz" dedi.

Dört ayaklı civcivin yaşam tarzının diğerleri ile aynı olduğuna değinen Erol, "Civcivin 4 ayaklı olması dışında diğerlerinden bir farkı yok. Diğer civcivlerle gezip ve yem yiyebiliyor. Başta hastalanacağını ve uzun yaşayamayacağını düşünmüştüm ama yanıldık. Gayet sağlıklı” şeklinde konuştu.

Bundan 5 sene öncede 3 ayaklı civcivlerinin olduğunu söyleyen Erol,”Daha önce 4 ayaklı civciv ne duydum ne gördüm. Bu civcivimin bende ayrı bir yeri oldu. Sağlıklı yaşaması için özellikle yem yemesini takip ediyorum. Ben elimden geleni yapacağım gerisi Allah’ın işi”dedi.

Sakarya’da kuluçka makinesi olduğunu belirten Mehmet Erol, “30 yıldır civciv ticareti yapıyorum. Civcivleri Kocaeli’nin ilçelerinde satışa sunuyorum. Bu civciv ayrıca kanarya gibi ses çıkartıyor. Civcivimin uzman kişilerce incelenmesini istiyorum” diye konuştu.