BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  EKONOMİ

Kanal İstanbul için 5 farklı güzergah

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul için bir kez daha konuştu, güzergahın netleşmediğini beş farklı güzergah belirlendiğini söyledi.

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yıldırım Kanal İstanbul için 5 farklı güzergah belirlendiğini söyledi.

Sabah saatlerinde "Sanki yer seçilmiş gibi mağduriyet olmasın diye bir açıklama yaptık" diyen Yıldırım, açıklaması sırasında Silivri'yle ilgili kullandığı ifadelerin de 3. Havalimanı tartışmalarına atıfta bulunmak amacını taşıdığını söyledi.

Meclis'te konuşan Yıldırım, Silivri'yi işaret etmediklerini, Büyükşehir Belediyesi'nin haritalara projeyi işlediği için böyle bir algı oluştuğunu söyledi.

Yıldırım, "Kanal İstanbul için 5 güzergah üzerinde çalıştık. Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamadık. Bölgede birtakım tahminlerle spekülasyonlar oluşturuluyor. Televizyon reklamlarına bile konu oluyor. Vatandaşlarımızın hayal kırıklığı yaşamaması için bir beyanatta bulundum" dedi.