BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL

Kanal 7'deki sahiden asker annesi mi?

İkbal Gürpınar'ın Kanal 7'deki programına telefonla katılan bir kadın sözleri ile tepki çekti. İşte o görüntüler...

Abone ol

Türkiye bugün güne Hakkari Çukurca'da meydana gelen PKK'nın saldırısı ile başladı.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, 24 askerimizin şehit olduğu 18 askerin ise yaralandığı saldırı tüm ülkede tepkiyle karşılanırken, Kanal 7'de yayınlanan bir program izleyicileri hem şaşırttı hem de içeriği ile tepki çekti.

Başbakan Erdoğan öğle saatlerinde yaptığı resmi açıklamada şehit ve yaralı sayısını açıklarken Kanal 7'de İkbal Gürpınar'ın sunduğu Hayatın İçinden programına bağlanan ve kendisini "ismini vermek istemeyen bir izleyici" olarak tanımlayan bir kadın ilginç ve bir o kadar da tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Programa İstanbul'dan telefon ile katılan kadın oğlunun Hakkari Çukurca'da askerlik görevini yaptığını; çatışmadan sağ olarak kurtulduğunu anlattı ve "Aradığımızda iyi olduğunu öğrendik, 50-60 yaralı varmış. Haberlerde 20-30 diyorlar ama daha çok kişi varmış..." dedi.

GÜRPINAR ŞAŞIRDI

İkbal Gürpınar yaralı sayısının çok olduğunu ileri süren kadını dinlerken şaşkınlığını gizleyemedi ve "oğlunuzla konuşabildiniz mi? Olayın nasıl olduğunu söyledi mi? Size kaçta ulaştı?" diyerek ardarda sorular ile olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalıştı.

Kanalın "çatışmadan sağ kurtulan askerin annesi" diye alt yazı ile tanıttığı kadın ise konuşmasında "Saat on buçukta ulaştık. İyi olduğunu söyledi ama moralinin çok bozuk olduğunu anlattı" dedi.

DİN PSİKOLOGU BULUN

İkbal Gürpınar ise telefonla programa katılan kadına "psikolog, psikiyatrist yetmez, oğlunuz askerden dönünce bir din psikoloğu bulun. Bu sadece ilaçla, tedaviyle çözülecek şey değil, imanla çözülür..." diye akıl verdi.

İSMİNİ VERMEYEN 'ANNE' FIRAT NEWS AĞZIYLA KONUŞTU (!)

İşin ilginç yanı, İkbal Gürpınar'ın programın telefonla katılan ismini vermek istemeyen izleyicinin sözlerinin Fırat Haber Ajansı'nın PKK kaynaklarına dayanarak verdiği bilgiler ile birebir örtüşmesiydi.

PKK kaynakları saldırı sonucunda 50'den fazla yaralı olduğunu iddia etmişti.

Şimdi Kanal 7'nin yayınını izleyenler, kendisini çatışmadan sağ kurtulan bir askerin annesi olarak tanıtan ve ismini vermek istemeyen izleyicinin gerçekten Hakkari'de vatani görevini yapan bir askerin annesi olup olmadığını merak ediyor.

Bölgede çatışmalar hala sürerken, bir askerin ailesini arayıp haber vermiş olabilmesi izleyicileri şüphelendiren bir durum.

Terör örgütünün hedeflediği şekilde halkta Türk askeri başarısızlığa uğruyor, devlet ise kayıplarını doğru açıklamıyor ve halkına yalan söylüyor düşüncesini hakim kılan bu yayının ardından izleyicilerin nasıl etkileneceği de sosyal medya başta olmak üzere pek çok yerde tartışılıyor.

İŞTE O DAKİKALAR

İşte İkbal Gürpınar'ın programındaki o anlar. İzleyin ve siz karar verin...