BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  GÜNCEL

Kanal 1de büyük hüsran

200 milyon dolar zarar eden Turgay Ciner, Kanal 1'de duruma el koydu, diziler yayından kaldırıldı.

Abone ol

Kanala program-dizi v.s hazırlayan yapımcılar çağrılıp, ''Biz devam etmiyoruz. Size sadece çektiğiniz bölümlerin parasını vereceğiz. Bundan sonrasına karışmayız'' denildi.

Şimdi de ardından Kanal 1 çalışanlarının işine son verileceği ve yüzde 50’sinin ay sonuna kadar kanaldan uzaklaştırılacağı belirtiliyor.

ucankus.com sitesinde yeralan habere göre, Genel Müdür Faruk Bayhan’ın da kanalla ilişkisinin biteceği en çok konuşulan konu. Kanal 1’de çok kısıtlı bir iç yapım kadroyla devam edileceği söyleniyor. Fatih Altaylı gelişmeleri doğrulayarak şunları söyledi,''Kanal 1’de mevcut program yapılanmasını değiştiriyoruz. Faruk Bayhan da bunun düzenlemesini yapıyor.Kanal D haftanın 7 günü dizi yayınlıyor ve bu işi tutturdular.

ATV’nin de boşluğundan yararlanarak reklam geliri en yüksek olan kanal D şu anda.Bu reklam gelirleriyle Kanal D dışında diğer kanalların yaşaması mümkün değil. Tematik kanal olma gibi bir düşüncemiz yok. Ama programlarda bayağı değişiklikler yapacağız.

Rating’ten çıkıp çıkmamaya henüz karar vermedik. Bu olay kesinlikle çıkaracağımız gazeteyi de etkilemez. Tv konusunda değil ama gazeteler konusunda Türkiye’de büyük bir boşluk var. Bir tarafta Doğan Medyası, bir tarafta Hükümet medyası.

Karamehmet’in de tavrı nedeniyle güvenirliliği yok. Türkiye’nin güvenilir bir gazeteye ihtiyacı var. Biz Türkiye’deki gazetelerde yaşanan güvenirlilik boşluğunu dolduracağız.. Gazete konusunda çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Ama şu gün çıkar diye bir şey söyleyemem. Bu işin tekniği var, her an bir sorunla karşılaşabiliyorsunuz, her şeyimiz hazır olduktan sonra çıkış tarihimiz belli olacak''