BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğlu'ndan Tuncay Özkan'a haber

Ergenekon'un tutukla sanıkları Tuncay Özkan milletvekili olabilir mi? Sabih Kanadoğlu cevap verdi.

Abone ol

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, cezaevindeki Ergenekon sanıklarının milletvekili adayı olmalarına bir engel bulunmadığını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kemer Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Sabih Kanadoğlu ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergenekon sürecinde yaşanan olayların ardından artık korkmadığını belirten Kanadoğlu, bir gazetecinin ''Sizin de cezaevine girebileceğiniz yönünde bir endişeniz var mı?'' sorusu üzerine, "Şimdi şeytanın aklına getirmeyin" diye espri yaptı.

Konuyla ilgili olarak tutuklu bulunan Hanefi Avcı’yı da Soner Yalçın’ı da tanımadığını belirten Kanadoğlu, "Hanefi Avcı’nın kitabının yazılma sürecinden de haberim yok. Birileri ile görüşmek istersem aracı koymam. Kendim görüşürüm. Bu kötü yazılmış bir senaryonun parçasıdır. Kitap bana yayınevi tarafından gönderildi ve okudum. Aslında kitabın içerisinde yazılı olanların araştırılması lazım" diye konuştu.

ERGENEKON SANIKLARI MİLLETVEKİLİ OLABİLİR

Cezaevindeki Ergenekon sanıklarının milletvekili adayı olmalarına bir engel bulunmadığını belirten Kanadoğlu, şunları söyledi:

"Ancak milletvekili olurlarsa dokunulmazlık zırhına kavuşamazlar. Tahliye edilmezlerse milletvekili olarak cezaevinde kalırlar. Hüküm giyerlerse de milletvekilliği düşer. Anayasa’nın 14 ve 83’üncü maddeleri doğrudan doğruya dokunulmazlık zırhına bürünmemelerini temin ediyor. Sabahat Tuncel olayında yaşandı. Milletvekili seçilince ’dokunulmazlığı kazandı’ diye tahliye edildi. Ben buna karşı çıktım. Mahkeme gerekçesini değiştirerek, ’milletvekili seçildiği için hükümlülüğünün kaldırıldığı’ kararını kaldırdı. Daha sonra delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığını yazdı."