BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğlu canlıda fena çattı!

Sabih Kanadoğlu yine ağır konuştu. Canlı yayında Güney'i suçlayan Kanadoğlu, ifadelerin geçerli olmadığını savundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, TV'lerde yayınlanan Tuncay Güney röportajıyla ilgili sert konuştu. Güney'in kendisinin de yalanladığı ifadelerinin tek başına geçerliliğinin olmadığını söyleyen Kanadoğlu, ifadeleri de aptalca buldu. 

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Sabih Kanadoğlu, Star TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Güney'in ifadeleri için dönemin DGM savcılarına teşekkür eden Kanadoğlu, ifadelerinde birbiriyle çeliştiğini iddia etti.

İşte Kanadoğlu'nun canlı yayındaki o sözleri;

"SAVCILARI KUTLUYORUM"

Yani Ergenekon konusunda klasik oldu; ancak Allah derim. Yani aslında bir kutlamam da olacak. O dönemin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı ve diğer savcı meslektaşlarını kutlamam gerekiyor, ciddiye almadıkları için. Yine bu iddiaları ciddiye alınmamasını sağladıkları için evvela kendilerini kutluyorum.

"İFADELER BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR"

Şimdi söylediklerini dinleyince sonrakilerini de izleyeceksiniz. Yazılanları ve sesini kapatın, yüzüne bakın zaten psikiyatri açısından belirli bir izlenime kapılacaksınız. Bu söylenenlerin öncelikle yasal olup olmadığını belirlemek gerekiyor. Söyledikleri sözlerin dikkate alınacak olur ise bize soruşturmada bir yol gösterecek olsa dahi birbiriyle çelişen ifadeler olduğu için bu meslektaşlarımı kutlamak gerekir.

"BU İFADELER KULLANILAMAZ"

Söylediklerini dinliyoruz. Bu dinlediklerimiz üzerinde söyledikleri kişilerin bir terör örgütü bünyesinde ya da yöneticisi olduğu konusunda bir karar verme imkanını sahip değilsiniz. Yani bu tür iddialar diyelim hadi herhangi biçimde başka delillerle belgelenmedikçe, ona başka dayanak olmadığı sürece bunu zaten kullanamassınız.

İÇİNDE KİMLER YOK Kİ!

Yani birisi çıkacak, anlatılarlanı tümüyle izlediğinizde bu adam kimmiş, her işin içinde! Şimdi örgütü sayıyor. Devrin Genelkurmay Başkanı burada, kuvvet komutanları burada. Bunlar örgüt kuruyorlar.

"HALKIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"

Buna bir değer taşıyan kişiler, milletimizin halkımızın aklıyla alay etme yoluna sapmış olurlar. Onun için böyle bir şeye teşebbüs etmek, bunu ortaya koyar.

"ADALET KENDİ BAŞINA BIRAKILSIN"

Bu olay öyle veya böyle. Yargı kendi başına bırakılmak şartıyla bu olay çözülmesi gerekir. Aksi takdirde memleketin adalet temeline bir dinamit konulduğu kanaatine varırım. Çünkü bu adaletin hakim olmadığı ülkenin çürümesi, yıkılması anlamı taşır.